Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Προετοιμασία και για σενάριο ρήξης προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου

Προετοιμασία και για σενάριο ρήξης προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου

συριζαΣε ανοικτή συνεδρίαση- συνέλευση η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου κατέληξε σε κείμενο- πλαίσιο θέσεων, το οποίο καταθέτει στην νομαρχιακή και την κεντρική επιτροπή του κόμματος. Σε αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου:

1 ) Εκφράζει τα ερωτηματικά της σε σχέση με την μετεκλογική κομματική λειτουργία και την κεντρική έλλειψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και συζήτησης αναφορικά με τα πολιτικά διακυβεύματα, καθώς και καθορισμού νέου πλαισίου αναφορικά με τις οργανωτικές δομές.
Θέματα όπως οι σχέσεις κόμματος-κοινωνίας-κινημάτων και κόμματος – κυβέρνησης πρέπει άμεσα να συζητηθούν.
Το κενό κεντρικής πρωτοβουλίας μπορεί και πρέπει να καλυφθεί από πρωτοβουλίες των οργανώσεων μελών καθώς και των νομαρχιακών επιτροπών.

2 ) Η συμφωνία «του Ιουνίου» πρέπει να διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία, την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, καθώς και έναν οδικό χάρτη απομείωσης του χρέους.
3 ) Προτείνει, σε σχέση με τα άμεσα πολιτικά επίδικα, 3 άξονες:
Α- Ανυποχώρητη διαπραγματευτική στάση που θα διασφαλίζει:
α – την παύση των πολιτικών λιτότητας και την μη περαιτέρω συρρίκνωση μισθών και συντάξεων καθώς και την «φορολογική ανακατανομή».
β – τα εργασιακά δικαιώματα
γ – την μη ιδιωτικοποίηση- εκποίηση στρατηγικών τομέων και κοινωνικών αγαθών.
δ – απαλλαγή από τον ασφυκτικό έλεγχο των « δανειστών».

Β – Προετοιμασία, κοινωνική, γεωπολιτική και οικονομική για ένα πιθανό σενάριο ρήξης , εφ΄όσον δεν υπάρξει συμφωνία εντός των « κόκκινων γραμμών».

Γ – Άμεση προτεραιότητα συγκροτημένων παρεμβάσεων στα κεντρικά πολιτικά επίδικα:
1) Πολιτικών μεταρρυθμίσεων- ρήξεων, στο εσωτερικό
2) Παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Το σύνολο κι η σύνθεση αυτών των παρεμβάσεων πολιτισμικής αναγέννησης, θα διασφαλίσει την απαραίτητη γείωση της πολιτικής και την σύνδεσή της με τα ουσιαστικά και καθημερινά, δηλαδή με την πραγματική κοινωνία και τους πολίτες.

Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου καταθέτει αυτό το κείμενο-πλαίσιο στην νομαρχιακή και κεντρική επιτροπή και αναμένει πρωτοβουλίες.

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Γιωργος Κ.

  Συντρόφια, με πορδές δεν βάφονται αυγά…..

 2. Δραγούμης

  Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό; Να πάρουμε πολλά γάλατα;

 3. antikeimenikos

  Πέρσι τέτοια εποχή μαλώναμε για το πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και βγαίναμε, έστω και για μία φορά, στις αγορές…

  Φέτος τρέχουμε να πάρουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες, η ιδιωτική οικονομία χειροτέρεψε και δεν ξέρουμε αν τον άλλο μήνα θα έχουμε ευρώ ή δραχμή.

  Μπράβο νεοέλληνα, την ξαναέκανες την μαλ… σου!!

 4. POL

  Οι μσθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν και παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονιακών πολιτικών…της διεθνούς και ευρωπαϊκής τοκογλυφίας.Το τι ζητούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων και προς ποια κατεύθυνση πιέζουν είναι γνωστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.