Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Προλαβαίνει αρκεί να το πιστέψει

Προλαβαίνει αρκεί να το πιστέψει

Οι ριζικές αλλαγές σε τεχνική ηγεσία και ρόστερ στον Παναιτωλικό ήταν αναμφίβολα μια τόσο αναγκαία όσο και επιβεβλημένη κίνηση μιας και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας κάθε άλλο παρά είχαν δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες των κιτρινομπλέ.

Με νέο τεχνικό στο τιμόνι το Μάκη Χάβο ο Παναιτωλικός καλείται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα ξεκινώντας ουσιαστικά από την Κυριακή την  αντεπίθεσή του για την κατάληψη μιας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στη Super League.

Η βαθμολογική διαφορά που έχουν οι αγρινιώτες από τις θέσεις κορυφής φαντάζει αρκετά μεγάλη, όχι όμως απαγορευτική μιας και το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στον πρώτο γύρο και απομένουν ούτε λίγο ούτε πολύ 25 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Εκείνο που πρωτίστως πρέπει άμεσα να αλλάξει είναι η ψυχολογία της ομάδας και σε αυτόν τον τομέα έχει ρίξει το βάρος και Μ. Χάβος. Αν οι παίκτες του Παναιτωλικού πιστέψουν στις δυνατότητές τους και βγάλουν –επιτέλους- στο γήπεδο αυτό που πραγματικά μπορούν τότε η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί.

Η αρχή οφείλει να γίνει την Κυριακή όπου ο Παναιτωλικός καλείται σε ένα ματς – πρόκληση να αποδείξει –πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό- ότι όντως είναι από τα φαβορί της ανόδου, κερδίζοντας ένα αντίπαλο που έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα!

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι οι νίκες και είναι οι βαθμοί. Αν αυτοί συνδιαστούν και από μια καλή και πειστική εμφάνιση τότε η ψυχολογία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Εν τέλει, οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού οφείλουν να ανταποκριθούν στην επερχόμενη πρόκληση και να βγάλουν την ομάδα από το τέλμα που οι ίδιοι έφεραν.

Ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος είναι αρκετά μεγάλος και η αρχή που πρέπει να γίνει απέναντι στα Ψαχνά, καθόλου εύκολη.

Κάθε αρχή και δύσκολη όμως. Τουλάχιστον ας γίνει, έστω και καθυστερημένα.

 Π.Κ. 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.