Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Προοπτικές για επιχειρηματική συνεργασία με την Ταϊβάν

Προοπτικές για επιχειρηματική συνεργασία με την Ταϊβάν

DSCN4368

Επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) στο Αγρίνιο έλαβε χώρα σήμερα, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου.
Η επίσκεψη είχε ως στόχο την ολοκληρωμένη προβολή των παραγωγικών πόρων, των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του νομού Αιτωλοακαρνανίας και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της προοπτικής για επενδυτικές ευκαιρίες και επιχειρηματική συνεργασία τόσο με τη Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν), όσο και με χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.
Για το λόγο αυτό, η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον κ. Χρήστο Βασιλάκο είχε έχει σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής (όπως τον δήμαρχο Αγρινίου) και επιχειρηματίες, ενώ πραγματοποίησε και επιτόπιες επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες.

Κατά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαναστασίου, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την επιθυμία της για σύσφιξη των σχέσεων με τον νομό, σε επίπεδο εισαγωγών στη Ταϊβάν, προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαναστασίου, πρότεινε τη συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας, στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Ταϊβάν, μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις προϊόντων, όπως αργότερα επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κ. Μπόκας, στην εκεί συνάντηση με τους Ταϊβανέζους, μια πρόταση που έγινε δεκτή την αντιπροσωπεία.

«Του χρόνου σας περιμένουμε στην Έκθεση», είπε ο κ. Kuo-Boug Chang, αργότερα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο.
Στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η αντιπροσωπεία από στελέχη της Πρεσβείας της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας) ήρθαν σε επαφή με τη Διοίκηση και μέλη του Επιμελητηρίου, καθώς και με επιχειρήσεις από την περιοχή που επιθυμούν την διείσδυση των προϊόντων τους στη σημαντική αυτή αγορά της Ασίας.

Τους αντιπροσώπους της Ταϊβάν με επικεφαλής της αποστολής τον Πρέσβη κ. Kuo-Boug Chang, τον Εμπορικό Ακόλουθο τον κ. Alfred Yaw-Huei Wang και την ακόλουθο της Πρεσβέιας κα. Lily Ying-Li Chen, υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μπόκας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συνάντηση αυτή που είναι στη βάση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και της προώθησης συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, κάτι που είναι πάγια πολιτική του Επιμελητηρίου.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους, διεξάγοντας παράλληλα κατ’ ιδίαν συζητήσεις, με στόχο την προοπτική διείσδυσης των προϊόντων τους στην αγορά της ΝΑ Ασίας.
«Η σημερινή επίσκεψη είχε σκοπό αφενός την ενίσχυση με τεχνολογικό εξοπλισμό σχολείων της περιοχής μας, καθώς και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου και αφετέρου να γνωρίσουν οι Ταϊβανέζοι τα προϊόντα του νομού μας που μέχρι σήμερα δεν έχει τύχει εξωστρέφειας στις εκτός ελληνικών συνόρων, αγορές» ανέφερε ο κ. Βασιλάκος στη συνέντευξη Τύπου.
«Η Ταϊβάν είναι μια χώρα μικρότερη σε έκταση από την Ελλάδα αλλά με τον διπλάσιο πληθυσμό που έχει μακρά ιστορία αλλά χωρίς φυσικές πηγές. Η Ταϊβάν είναι η 18η κατά σειρά χώρα στον κόσμο, σε ότι αφορά την, εκτός συνόρων, εμπορική δραστηριότητα. Η Αιτωλοακαρνανία έχει πολύ καλά προϊόντα και σκοπός μας είναι στο άμεσο μέλλον να τα προωθήσουμε στην Ταϊβάν» ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ταϊβάν κ. Kuo-Boug Chang κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Στη συνέχεια έγινε η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για Δωρεά Η/Υ στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας, επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, όπου έγινε και παρουσίαση των σταδίων παραγωγής λαδιού και επίσκεψη στη βιομηχανία AGRINO και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αγρινίου, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία των εκπροσώπων της Ταϊβάν στην Ελλάδα:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αγρινίου , Γιώργο Παπαναστασίου, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 21/11/2014, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) κ. Kuo-Boug Chang, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία από στελέχη της Πρεσβείας της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας), Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοιΣε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζήτησαν διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αγροτικό τομέα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε  στα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα της  περιοχή μας και τόνισε πως οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες με την συνδρομή  και του δήμου μπορούν  να κατακτήσουν τις αγορές της ΝΑ Ασίας. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης και  στις λεπτομέρειες για την διασύνδεση αυτή καθώς  και την συμμετοχή σε εκθέσεις που μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά οφέλη για τον τόπο.

Ο  κ. Παπαναστασίου και ο κ. κ. Kuo-Boug Chang αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ο Δήμαρχος  Αγρινίου χάρισε στον τόσο στον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κίνας όσο και στα μέλη της αντιπροσωπείας καλάθια αγροτικών προϊόντων.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Ταϊβάν, ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κος Βασιλάκος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Νίκος Γκρίζης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Μελιάδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Διευθυντής Δ/ θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Παπαθανασίου, επισκέφθηκαν και δώρισαν τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο 6ο Λύκειο Αγρινίου και δύο  στο 2Ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

DSC_0780

IMGP3531

DSCN4345 DSCN4349 DSCN4350DSCN4364 DSCN4365 DSCN4378 DSCN4380

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.