Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Προπονήσεις με το βλέμμα στις αποφάσεις για τη Super League

Προπονήσεις με το βλέμμα στις αποφάσεις για τη Super League

Xωρίς ουσιαστική μεταγραφική εξέλιξη κύλησε η σημερινή ημέρα για τον Παναιτωλικό που αναμένει ακόμη την απάντηση Σιμποντά. Ασκήσεις φυσικής κατάστασης και παιχνίδια με μπάλα είχε το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης. Καμαρά και Μπελεβώνης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στο EMILEON SportCenter στις 6.30 το απόγευμα. Το βλέμμα όμως της ΠΑΕ είναι στραμμένο στις εξελίξεις στη Super Leagea που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναβολή της πρεμιέρας που προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο.

Στη Δ’ Εθνική Βόλος και Καβάλα

Στην Δ’ Εθνική υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, καθώς δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης (σ.σ. ισόβιος αποκλεισμός του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη από το ποδόσφαιρο).

Η ΕΕΑ συνεδρίασε για περισσότερο από επτά ώρες και εκτίμησε ότι παρά την τιμωρία των ιδιοκτητών τους (Αχιλλέα Μπέου και οικογένειας Ψωμιάδη) από την Αθλητική Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, δεν επήλθε καμιά ουσιαστική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους και οι δύο ΠΑΕ «συνεχίζουν να διοικούνται από παρένθετα πρόσωπα».

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει:

«Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συνεδρίασης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει χορηγήσει πιστοποιητικό του άρθρου 77Α στις 13 από τις 16 ομάδες της SUPER LEAGUE. Δεν χορηγεί πιστοποιητικό του άνω άρθρου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη.

» Η ΕΕΑ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2011 προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με ένα από τα έγγραφα του φακέλου. Επιπλέον η ΕΕΑ έχει καλέσει τις ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ, την ίδια ημερομηνία, για διευκρινήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους».

Στην ουσία στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη αποδίδεται ότι έχουν άμεση συμμετοχή στις διοικήσεις των δύο ομάδων, οι οποίες αποβάλλονται από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και υποβιβάζονται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες αναμένεται να προσβάλουν την απόφαση, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να μην ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ, αν πρώτα δεν αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο θα προσφύγουν άμεσα.

Με όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι παραμένει στον αέρα η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, που είχε ορισθεί να γίνει το Σάββατο, ενώ από όλες αυτές τις ανακατατάξεις επηρεάζονται άμεσα και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Παράταση πήρε η ΑΕΚ

Επίσης, από τις επτά ομάδες που εξετάστηκαν την Τρίτη, άδεια δεν πήρε ούτε η ΑΕΚ, στην οποία όμως δόθηκε παράταση μέχρι την Πέμπτη για να προσκομίσει το πρωτότυπο έγγραφο της φορολογικής της ενημερότητας.

Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες που είχαν εκκρεμότητες όθηκε άδεια συμμετοχής, ωστόσο κάποιες ομάδες – μεταξύ αυτών και οι ΠΑΟΚ, Ηρακλής – θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών τους.
Newsroom ΔΟΛ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.