Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Προς ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπακτίας

κατάλογοςAνακοίνωση του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Ναυπακτίας  έγιναν συνεχείς προσπάθειες του τμήματος με διάφορους συλλέκτες έργων τέχνης, προκειμένου να ιδρυθεί δημοτική πινακοθήκη στη Ναύπακτο. Μετά από πολλές επαφές και συζητήσεις υπήρξε σοβαρή ανταπόκριση από τον Δημοσιογράφο –Τεχνοκριτικό, πρώην διευθυντή του Υπουργείου Προεδρίας, συλλέκτη Χρήστο Φ. Αναγνωστό, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας.
Από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι η δημιουργία πινακοθήκης στη Ναύπακτο ήταν όνειρο ζωής και του ίδιου, αλλά και η διάθεσή του να πρωτοστατήσει στην ίδρυσή της.
Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 600 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τα οποία έχουν εκτεθεί πολλές φορές σε εκθέσεις και υπάρχουν περιοδικά και εφημερίδες που αναφέρονται σ’ αυτήν τη συλλογή. Ο ίδιος πιστεύει ότι μερικά έργα είναι παγκοσμίως γνωστά και ότι η δημοτική πινακοθήκη της Ναυπάκτου θα έχει έργα εφάμιλλα της Εθνικής Πινακοθήκης των Αθηνών.
Μόλις χθες ήρθε στον δήμο  και η τελευταία επιστολή του συλλέκτη όπου επίσημα πλέον, κάνει σαφές την επιθυμία του να μας παραχωρήσει δωρεάν ολόκληρη την συλλογή του.
Το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας οφείλει θερμές ευχαριστίες στον ευπατρίδη Χρήστο Φ. Αναγνωστό. Επίσης ευχαριστεί τον ζωγράφο Γιάννη Αρτινόπουλο και τον οικονομολόγο και δωρητή της πόλης Γρηγόρη Βαρελά για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις συζητήσεις και την επιτυχή κατάληξή τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.