Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Παραμένει στον αέρα η πρεμιέρα

Παραμένει στον αέρα η πρεμιέρα

Δεν φαίνεται τελικά ότι θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο η Σούπερ Λίγκα μετά το «μπλόκο» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που δεν έβγαλε απόφαση για Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και έτσι θεωρητικά παραβιάζεται η προκύρηξη του πρωταθλήματος που αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται με 16 ομάδες γνωστές και όχι με 14 και δύο άγνωστες.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έβγαλε απόφαση σήμερα για να δώσει άδεια συμμετοχής σε Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και τη μετέθεσε για την ερχόμενη εβδομάδα. Ετσι ουσιαστικά έβαλε μπλόκο στην έναρξη του πρωταθλήματος καθώς το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας αναφέρει ότι πρέπει να υπογράψουν την προκύρηξη 16 ομάδες.

Με τη μορφή που θα είχε η πρεμιέρα, θα ήταν γνωστές οι 14 ομάδες και οι άλλες δύο, που θα πάρουν τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα ήταν άγνωστες μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές και οι ενστάσεις. Ετσι βάσει του καταστατικού, από τη στιγμή που δεν είναι υπογεγραμμένη η προκύρηξη της Σούπερ Λίγκας, τότε δεν μπορεί να γίνει η σέντρα.

Ωστόσο στη διοργανώτρια αρχή γίνονται ήδη συσκέψεις για να παρακαμφθεί αυτός ο σκόπελος και να ξεκινήσει η Σούπερ Λίγκα με 6 αγώνες, καθώς δεν θα γίνουν τα ματς του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Πάντως, με το «μπλόκο» της ΕΕΑ η Σούπερ Λίγκα δεν θα χρειαστεί να πληρώσει την ρήτρα στην Nova γιατί η απόφαση δεν είναι της Σούπερ Λίγκα ή άλλου ποδοσφαιρικού οργάνου αλλά ενός κυβερνητικού οργάνου. Συγκεκριμένα, στην σύμβαση με την Nova αναφέρεται πως αν οι αγώνες Αυγούστου δεν γίνουν λόγω ανωτέρας βίας τότε η Σούπερ Λίγκα δεν είναι αναγκασμένη να πληρώσει την ρήτρα.

Σύμφωνα με την σύμβαση, ανωτέρα βία θεωρείται: “Κάθε γεγονός το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί ή αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και εάν καταβληθεί από τη συμβαλλόμενη στην οποία αφορά. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρονται ως γεγονότα ανώτερης βίας οι θεομηνίες, ο πόλεμος και συναφείς καταστάσεις, τρομοκρατικές ενέργειες και συναφείς καταστάσεις, πράξεις της Πολιτείας που δεν εκδίδονται κατόπιν αιτήματος ή προτροπής της Super League ή της ΕΠΟ”.
gazzetta.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.