Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Προς αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών

σχολειοΜε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών προσανατολίζεται ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς να λύσει, εν μέρει,  το θέμα των 20.000 κενών στα σχολεία.

Ετσι, εκτός από τις προσλήψεις αναπληρωτών, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών, το οποίο ήδη από το 2013 είχε αυξηθεί κατά δύο ώρες.
Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία ως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα, όσοι έχουν προϋπηρεσία ως 12 έτη εργάζονται 21 ώρες, ενώ 20 ώρες; εργάζονται οι εκπαιδευτικοί με 20ετή εμπειρία. Στις 18 ώρες περιορίζονται οι διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών.
Η προηγούμενη αύξηση κατά δύο ώρες ίσως, λένε κάποιοι, δείχνει και την επόμενη.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. maria

    23 ώρες την εβδομάδα; Ουάου που είπε και ο Βαρουφάκης…. Α! Και μειώνονται στις 18! Δηλ. ξεκινάς με 4,6ώρες μ.ο. την ημέρα και καταλήγεις στις 3,6…. Ας σοβαρευτούμε βρε παιδιά! Ή 8ωρο όπως όλος ο κόσμος ή πληρωμή με την ώρα… Κατά τα άλλα τα κενά είναι το πρόβλημα… Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχει πρόβλημα και έλλειψη καθηγητών αλλά ας συμπληρώσουν πρώτα το 8ωρο οι μόνιμοι και ας δουν τα κενά έπειτα… Τι να πω… Αλλιώς ας γίνουν ωρομίσθιοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.