Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Προς αύξηση των εισφορών προς τον ΟΓΑ

AGROTESΟδηγούν στην απόγνωση αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες.

Σε τριπλασιασμό οδηγούνται οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι αγρότες καθώς υπάρχει δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει σταδιακά όλες τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος ασφαλιστικές εξαιρέσεις και να εναρμονιστούν οι εισφορές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με ο,τι ισχύει στο ΙΚΑ.

Έτσι οι εισφορές των αγροτών προς τον ΟΓΑ δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και τα 180 ευρώ σε μηνιαία βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατώτατες μηνιαίες εισφορές σήμερα στον ΟΓΑ είναι 64 ευρώ, στο ΙΚΑ είναι 93 ευρώ (ατομικές) και 110 οι εργοδοτικές, ενώ στον ΟΑΕΕ είναι 111 ευρώ.

www.newsbomb.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. maria

    Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι τραγικά δύσκολα για όλους αλλά και πάλι… Οι αγρότες λάμβαναν ίδια σύνταξη με τις μικρότερες εισφορές από όλα τα υπόλοιπα ταμεία… Ακόμη και μετά τις αυξήσεις, πάλι θα πληρώνουν λιγότερο, π.χ. ένας νέος ελευθ. επαγγελματίας εγγραφόμενος στο ΤΕΒΕ πληρώνει το μήνα 220€, ένας νέος μηχανικός πληρώνει στο ΤΣΜΕΔΕ το μήνα 270€ κ.ο.κ. Είναι μεγάλο το θέμα… Διαφωνώ με πολλές αλλαγές που γίνονται στους αγρότες όπως η κατάργηση της ελάφρυνσης στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά όσο αφορά στο φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει ισότητα.

  2. kostas

    Μαρια καλησπερα.Λοιπον το θεμα με τους αγροτες ειναι οτι ο αγροτης δεν βγαζει καθε μερα λεφτα ειναι μαγαζι χωρις σκεπη σωστα;Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να πιασει αυτους που βγαζουν χρημα και δεν το δηλωνουν και αυτους που τα εφαγαν τα λεφτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.