Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Προς εσωκομματικές στη ΝΔ

νοδεMε δύο κυρίως ζητήματα ασχολούνται αυτές τις ημέρες στην κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Τα ελάχιστα βέβαια στελέχη που έχουν απομείνει ενεργά στις τάξεις του κομματικού μηχανισμού που κυρίως αποτελείται από τοπικές- «σφραγίδες» συζητούν για τα παρασκήνια γύρω από τις επιλογές για τις θέσεις των διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές που έπονται και οι οποίες αν και δεν έχουν ορισθεί επισήμως εντούτοις αναμένεται να διεξαχθούν στις 9 Νοεμβρίου στις 7 νέες  δημοτικές οργανώσεις και δύο εβδομάδες αργότερα στη νομαρχιακή οργάνωση.
Σύμφωνα με το νέο κανονισμό περιφερειακής οργάνωσης της ΝΔ, κατά κανόνα, η χωρική αρμοδιότητα της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης θα  εκτείνεται στα εδαφικά όρια ενός δήμου. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι περισσότερες τοπικές και θα μείνουν πλέον μία ανά καλλικρατικό δήμο.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον λοιπόν στρέφεται στην περίπτωση του Αγρινίου που αν και πρόκειται για τη βασική δημοτική οργάνωση του νομού τα τελευταία χρόνια μικρή είναι η επιρροή της στα δρώμενα της περιοχής. Τη θέση του προέδρου πρόκειται να διεκδικήσει σίγουρα το στέλεχος της Φώτης Τσόλκας που είναι και τομεάρχης του κόμματος στην Άρτα ενώ άγνωστο είναι αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν πρόεδρός της.
Για τη θέση του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΟΔΕ) εκτιμάται ως πιθανή η υποψηφιότητα του σημερινού επικεφαλής της Κώστα Σύρου, ενδιαφέρον έχει εκφράσει το μέλος της από την Παλαιομάνινα Νίκος Ζιώγας και φημολογείται ως πιθανή υποψηφιότητα και αυτή του προέδρου της οργάνωσης Στράτου Γ.Μελιάδη.
Πρόθεση της κεντρικής διοίκησης είναι οι ΝΟΔΕ να ισχυροποιηθούν για αυτό προβλέπεται σε αυτές να συμμετέχουν οι βουλευτές, όσοι διετέλεσαν Περιφερειάρχες, αιρετοί αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι κατά την εκάστοτε παρελθούσα θητεία των αυτοδιοικητικών οργάνων αν φυσικά είναι μέλη του κόμματος. Επίσης θα συμμετέχουν οι  πρόεδροι των δημοτικών οργανώσεων.
Πιθανότατα πάντως τις επόμενες ημέρες να προκύψουν και άλλες υποψηφιότητες για τα όργανα ενώ εκτίμηση των περισσοτερων είναι ότι  η  πορεία του κομματικού μηχανισμού παραμένει φθίνουσα και ο ρόλος του κυρίως διακοσμητικός. Οι γκρίνιες των στελεχών είναι διαρκείς, η ανανέωση του μηχανισμού μηδενική και χαρακτηριστικό είναι ότι λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές διακρίνεται μεγάλο πρόβλημα για τις υποψηφιότητες καθώς πολλά στελέχη δεν πείθονται να συμμετάσχουν.Φυσικά στους νεδοημοκράτες βαρύ πέφτει και το γεγονός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να απαξιώνουν περισσότερο τις διαδικασίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.