Σάββατο, Αύγουστος 17, 2019

Προς το παρόν απλώς μια πρόταση η «λευκή εβδομάδα» στα σχολεία

sxoleio-660_6_0

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πληροφορία που από εχθές διακινείται, σχετικά με τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία ανά την Ελλάδα, για μία εβδομάδα μεσα στον Μάρτιο και συγκεκριμένα αυτή που ακολουθεί της Καθαράς Δευτέρας.

Την όλη πρόταση κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ ο εν λόγω θεσμός υλοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρώπης, με τον τίτλο «Λευκές εβδομάδες», κατά τις οποίες τα σχολεία κλείνουν για να δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες να εκδράμουν σε χιονισμένους ορεινούς προορισμούς.

Το πόσο βέβαια η μέση Ελληνική οικογένεια είναι σε θέση να παρατείνει τις διακοπές της, τη στιγμή που με δυσκολία μπορεί να ανταπεξέλθει στα βασικά έξοδα ακόμη και την κανονική περίοδο των εορτών, είναι ένα ζήτημα, όπως ζήτημα αποτελεί και το αν και πότε οι διδακτικές αυτές ώρες θα αναπληρωθούν.

Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, πάντως, καμία σχετική απόφαση δεν έχει έως τώρα φτάσει από το Υπουργείο Παιδείας. «Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει φτάσει έως τώρα σε εμάς. Είναι βέβαια ένα καθεστώς που ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία ή η Γερμανία, ώστε να ασχολούνται οι οικογένειες με άλλα πράγματα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο κόσμος εδώ δεν έχε χρήματα για περισσότερες διακοπές… Δεν πιστεύω ότι και να τεθεί σε ισχύ θα αφορά όλη την Ελλάδα. Τα νησιά για παράδειγμα δεν έχουν να ευεργετηθούν από αυτό. Ίσως στη Στερεά Ελλάδα και σε συγκεκριμένες περιοχές να ευνοήσει τους ξενοδόχους. Ό, τι κι αν πούμε αυτή τη στιγμή, είναι θεωρητικό, αφού δεν υπάρχει ακόμα τίποτα επίσημο», σχολιάζει στο agrinionews.gr  ο αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Λευτεράτος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΠΟΣΟ ΡΕΥΜΑ! ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ! ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΝ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ π.χ. ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΤΑΝ ΑΜΕΣΑ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

  2. Κώστας Παπαδόπουλος

    Βρε πού φτάσαμε! Η Ομοσπονδία Ξενοδόχων Ελλάδας να κάνει εισηγήσεις για εκπαιδευτικά θέματα! Μέχρι και πότε και πού πρέπει να πραγματοποιούνται ακόμα και οι 5μερες εκδρομές του Λυκείου ( σε άλλη ανάρτηση δίπλα )! Κι εκείνοι στην κυβέρνηση να το «συζητάνε»! Ήθελα να ‘ξερα, γνωρίζουν – έστω και λίγο – το τι φτώχεια επικρατεί σήμερα στην κοινωνία? Αυτό είναι γελοίο και προκλητικό, βρε αλήτες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.