Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Προσεχώς διαβούλευση για Αχελώο με 5-10 σενάρια για την εκτροπή

Προσεχώς διαβούλευση για Αχελώο με 5-10 σενάρια για την εκτροπή

Iδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Δυτική Ελλάδα, που οργάνωσε ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και η ΜΚΟ, Κέντρο Πολιτισμού & Πνευματικού Στοχασμού «ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ» το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα .
Ειδήσεις κατα τη διάρκειά της έβγαλε ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης . Συγκεριμένα υποστήριξε ότι ολοκληρώνεται μετά από ένα χρόνο το σχέδιο διαχείρισης υδατικών διαμερισμάτων (το οποίο έπρεπε να είχε γίνει από το 2009) Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Το προσχέδιο διαχείρισης υποβλήθηκε στην Δ/νση Υδάτων του ΥΠΕΚΑ στις 23/9/2011 και αφού μελετηθεί από την Υπηρεσία του, θα μπει σε εξαμηνιαία διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου προκειμένου να εγκριθεί από τις αρμόδιες αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις Δ/νσεις Υδάτων με παράλληλη γνωμοδότηση από την Ειδική Γραμματεία.
Ενημέρωσε μάλιστα πως στη διαβούλευση θα τεθεί ξεκάθαρα το θέμα του Αχελώου και θα παρουσιαστούν 5 με 10 σενάρια για την εκτροπή. θα τεθούν το θέμα της Μεσοχώρας, το θέμα της υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων, το θέμα των γεωργικών καλλιεργειών, το θέμα της εξοικονόμησης νερού μέσα από έξυπνα συστήματα άρδευσης και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Η διαβούλευση θα είναι ελεύθερη και οργανωμένη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.