Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Προσφεύγει στο ΣτΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου για το Εφετείο

Αξιόλογη ήταν η εκδήλωση για τα θέματα του δήμου Iεράς Πόλεως Μεσολογγίου που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα , στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, από το Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου και τους Συλλόγους Μεσολογγιτών Αττικής με θέμα «Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου».
Στην εκδήλωση, που έγινε στη σκιά της δυσαρέσκειας των βουλευτών ΠΑΣΟΚ για τη δημοτική αρχή, συζητήθηκαν τα θέματα της πόλης, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της και ακούστηκαν σοβαρές και εποικοδομητικές προτάσεις.
Δεν έλειψαν και οι ειδήσεις όπως αυτή του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη πως το Μεσολόγγι πως θα προχωρήσει από το φθινόπωρο στην ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου και προς αυτό το σκοπό θα προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών.
Είδηση εξάλλου αποτελεί η αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Γιάννη Ατσαλάκη πως ο σύλλογος θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο και προς αυτό το σκοπό θα έχει και τη συμπαράσταση δύο έγκριτων νομικών και…της Αχαΐας. Ο μόνος παρόντας βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν άφησε ασχολίαστη τη συγκεκριμένη αναφορά, αναρωτώμενος καυστικά «εάν η Αχαΐα επιθυμεί την ίδρυση του Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία».
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που το περασμένο διάστημα υπήρξε αιχμηρός για «ηγετίσκους» του Μεσολογγίου, τόνισε ότι θεωρεί «πολυτέλεια την κατανάλωση φαιάς πολιτικής ουσίας για ζητήματα δευτερευούσης σημασίας», ενώ πρότεινε στο Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ημερήσια διάταξη, ιεραρχημένων θεμάτων που να αφορούν την ανάπτυξη του νέου διευρυμένου πλέον Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Στη σύσκεψη αυτή, πρότεινε, να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, για να συνεισφέρουν και να στηρίξουν συλλογικά, προσπάθειες που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Επεσήμανε δε, ότι θεωρεί άδικη την τοπικιστική λογική χρέωσης ευθυνών σε ανθρώπους που δεν τις έχουν. Τόνισε ότι ένας τόπος, για να βγει από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια που την κατατρώγει, πρέπει να διεκδικήσει συγκεκριμένους στόχους και να αναδείξει συγκεκριμένα οράματα, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν έχουμε θάρρος και θέληση και εμείς και εσείς μπορούμε να αναδείξουμε το Μεσολόγγι σε ένα παγκόσμιο Forum των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας δια της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας. Σε εκείνους δε, που λειτουργούν μέσα από την τοπικιστική λογική και οι οποίοι αναφερόντουσαν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της περιοχής, τόνισε ότι «δεν γνωρίζω κανέναν βουλευτή που να του ζητήθηκε η στήριξη και να μην την προσέφερε».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.