Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Προσφυγή στη ΡΑΕ κατά της επένδυσης στον Αστακό.

Προσφυγή στη ΡΑΕ κατά της επένδυσης στον Αστακό.

Προσφυγή στη ΡΑΕ κατά της επένδυσης στον Αστακό από την εταιρεία Εngal Energy! Σύμφωνα με άρθρο του Χάρη Φλουδόπουλου στο capital.gr, η εν λόγω εταιρεία ζητεί αναθεώρηση της χορήγησης της άδειας, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ήδη αίτηση για τη χορήγηση άδειας παραγωγής σε project της ελληνοαμερικανικής εταιρείας, για τη δημιουργία μονάδας βιομάζας 200MW προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ.

Η αίτηση της Engal είχε κατατεθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2009 ενώ από τον Ιούνιο του 2009 έχει υπογραφεί με την ΑΚΑΠΟΡΤ σύμβαση logistics για την πρώτη ύλη(7 εκατ. τόνοι ετησίως), ενώ η νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας έχει δώσει άδεια για τη λειτουργία μονάδας ειδικής ανακύκλωσης. ( Διαβάστε αναλυτικά εδώ την αίτηση της Engal)
Η Engal υποστηρίζει στην προσφυγή της στη ΡΑΕ ότι η ανεξάρτητη αρχή όφειλε να έχει προβεί σε συγκριτική αξιολόγηση των δύο αιτήσεων κάτι που δε συνέβη.
Eπίσης ζητεί να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες της επένδυσης κ.α
Η Engal Energy, εκτός από την αίτηση για μονάδα βιομάζας στον Αστακό (200MW) έχει επίσης καταθέσει αιτήσεις για μονάδες βιομάζας στο Βόλο 100MW και ύψος επένδυσης 120 εκατ. ευρώ, καθώς και στον Έβρο για μονάδα 300MW και ύψος επένδυσης 360 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα τέλος με τα όσα αναφέρονται στην προσφυγή, που έχει κοινοποιηθεί επίσης στην υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς και στον Πρωθυπουργό, η εταιρεία εκπροσωπεί Έλληνες καθώς και ομογενείς επενδυτές.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=983843
Υ.Γ. Θα στεριώσει επιτέλους τίποτα σε αυτό το τόπο; Όταν πάει ξεκινάει να γίνει, όλο και κάτι προκύπτει. Ευελπιστούμε όλα να πάνε καλά και να προχωρήσουν οι επενδύσεις στο Πλατυγιάλι. Δεν μας νοιάζει από ποιον, αρκεί να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ( όσες ειπώθηκαν), να αναπτυχθεί ο τόπος και βεβαίως να υπάρξει μέριμνα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.