Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Hχηρές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ Aιτωλοακαρνανίας για τη «Λαϊκή Ενότητα»

lafazanis «Είναι πλέον ολοφάνερο πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε, από την ηγετική κυβερνητική του ομάδα, σε μνημονιακό κόμμα, παρά και ενάντια στα όσα είχε διακηρύξει, παρά και ενάντια στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Είναι κατά συνέπεια αδύνατο οι χιλιάδες αριστεροί και δημοκράτες αγωνιστές, που πάλεψαν αυτά τα χρόνια ενάντια στην υποταγή και εξαθλίωση των μνημονίων, να στηρίξουν μνημονιακές πολιτικές, είναι αδύνατον να στηρίξουν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ».
Με αυτή ως βασική διαπίστωση και αιχμηρή γλώσσα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνουν την προσχώρηση τους στη Λαϊκή Ενότητα, τον νέο πολιτικό σχηματισμό με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Mεταξύ τους ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, πολιτευτές και άλλα στελέχη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μέσα από τις γραμμές της «Λαϊκής Ενότητας»
Ήδη , από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει σαφής αλλαγή επιλογών και στόχων, με εγκατάλειψη των συνεδριακών αποφάσεων, των προεκλογικών εξαγγελιών του κόμματος και των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού.
Σ’ αυτό το διάστημα των 7 περίπου μηνών της κυβέρνησης, το κόμμα απαξιώθηκε και ακυρώθηκε ως μη υπάρχον, αφού σε καμία, μα καμία επιλογή δε ζητήθηκε η γνώμη του. Η κοινωνία, που είχε συνυφασμένες τις ελπίδες της με τη νέα κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο διαψεύστηκε ως προς τις προσδοκίες της, αλλά είδε με τρόμο να της φορτώνεται ένα νέο μνημόνιο, πιο άγριο από κάθε άλλη φορά!
Είναι πλέον ολοφάνερο πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε, από την ηγετική κυβερνητική του ομάδα, σε μνημονιακό κόμμα, παρά και ενάντια στα όσα είχε διακηρύξει, παρά και ενάντια στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Είναι κατά συνέπεια αδύνατο οι χιλιάδες αριστεροί και δημοκράτες αγωνιστές, που πάλεψαν αυτά τα χρόνια ενάντια στην υποταγή και εξαθλίωση των μνημονίων, να στηρίξουν μνημονιακές πολιτικές, είναι αδύνατον να στηρίξουν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων, που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, για συνεχώς καλύτερη προοπτική για την κοινωνία μας, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από τη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού μετώπου, που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε, μέσα από τις γραμμές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Γαλατάς Θανάσης (Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας)
Κολοβός Γιάννης (Μέλος του συντονιστικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας)
Ευπατρίδη Βαλάντη (Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας)
Καρανικόλας Γρηγόρης (Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας)
Παρασκευά Ευδοξία (Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας)
Παπασάικας Περικλής (Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νίας)
Κούστας Κώστας (Μέλος Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Ελλάδας)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΓΑ

  Η Ευρωπαϊκή ημέρα υπέρ της μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού, γνωστή και ως Διεθνής ημέρα της μαύρης πόρπης τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου. Θεσπίστηκε από την Διακήρυξη της Πράγας σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον κομμουνισμό στις 3 Ιουνίου 2008 που υπογράφτηκε από τον Βάτσλαβ Χάβελ και μέλη της Ευρωπαϊκής Βουλής.

  Η 23η Αυγούστου ήταν η ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και της Ναζιστικής Γερμανίας, των δύο χειρότερων απολυταρχικών καθεστώτων της ιστορίας.Σκοπός της εορτής είναι η απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς των μαζικών εκτοπίσεων και δολοφονιών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και η επανίδρυση της ειρήνης και ευστάθειας στην Ευρώπη του σήμερα.Η εθνική εορτή τιμάται εκτός της Ευρώπης και στον Καναδά.

 2. Ζαμπό και μπέϊκο

  ΟΧΙ σε όλα.Ναι στα πάντα. Λεφτά θα βρούμε.

 3. ΚΩΣΤΑΣ

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.