Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Προτάσεις Αυγενάκη για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών

Προτάσεις Αυγενάκη για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών

Διαπιστώνει απουσία της τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα της περιοχής της Ευρυτανίας και ειδικότερα η ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών και η σύνδεση του οδικού δικτύου με άλλους νομούς. Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ιωάννης Μαγκριώτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλειος Καραμπάς,ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η Αρθούρος Ζερβός, καθώς και ο Βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Καρανίκας. Από πλευράς Δημοκρατικής Συμμαχίας, παρών ήταν ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος του κινήματος και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Λ. Αυγενάκη για την αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών ήταν:

“Η “ημι-απελευθερωμένη” από τη ΔΕΗ χρήση της Λίμνης Κρεμαστών, μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και να ελκύσει πολλούς νέους επισκέπτες στο νομό Ευρυτανίας και στους όμορους νομούς. Δεν γίνεται όμως σε μείζονα ζητήματα, της Ευρυτανίας και της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών, να είναι απούσα η τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή ο Δήμος Καρπενησίου δια του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμος Αγράφων δια του δημάρχου Δημήτρη Τάτση, αλλά και οι δήμαρχοι των παράκτιων δήμων Αμφιλοχίας και Αγρινίου, καθώς αυτά αφορούν άμεσα την τοπική οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων των δήμων τους.
Όσον αφορά την μελέτη αξιοποίησης που ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία και χρηματοδοτείται από τη ΔΕΗ, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας, θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής 3 σημεία:

1. Θα πρέπει να είναι γνωστοί οι περιβαλλοντικοί όροι και οι όροι χρήσης γης, εκ των προτέρων, τόσο στους φορείς, όσο και στους κατοίκους της περιοχής.
2. Θα πρέπει να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης
3. Αναμένουμε σύντομα τη δημόσια διαβούλευση, διότι είναι βέβαιο ότι τόσο οι τοπικοί φορείς, άλλα και οι πολίτες θα έχουν να προσθέσουν χρήσιμα στοιχεία και προτάσεις που θα πρέπει να τεθούν υπόψιν των μελετητών

Είμαστε υπέρ ως Δημοκρατική Συμμαχία στην αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών, με μια σειρά απαραίτητων έργων υποδομής, όπως παράκτιοι δρόμοι, τουλάχιστον 4-5 μαρίνες, αλλά ιδιαιτέρως επιμένουμε στην κατασκευή του παραλίμνιου οδικού άξονα Νεοχωρίου – Φτερόλακκα και του κάθετου οδικού άξονα Χρύσοβα – Λίμνης Κρεμαστών καθώς και την άμεση ολοκλήρωση της οδού Αλευράδας – Φραγματος Κρεμαστων.Επιπλέον, ζητούμε από τη ΔΕΗ να αναλάβει την άμεση κατασκευή δύο επιπλέον προβλήτων (Γέφυρα Τατάρνας, Γέφυρα Τέμπλας)”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.