Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Προτάσεις Κόκκινου Δικτύου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για άμεσες αντιφασιστικές δράσεις

Προτάσεις Κόκκινου Δικτύου  του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για άμεσες αντιφασιστικές δράσεις

kokkinodiktyoΤο κόκκινο δίκυο στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ,  για τις πρόσφατες Αντιφασιστικές ζυμώσεις και άμεσες προτάσεις αντιφασιστικής συγκρότησης με σταθερότητα , διάρκεια , κοινωνκή γείωση.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α

 

Τα πρόσφατα αντιφασιστικά γεγονότα με αφορμή την ειδεχθή δολοφονία των φασιστών έβαλαν εκ νέου όλα τα ζητήματα και πάνω στη φύση του φασισμού και πάνω στις τακτικές αντιμετώπισης τους.

 

Η Χ.Α ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

 

Το θέμα είναι ανοικτό στο Αγρίνιο εδω και κάμποσο καιρό. Γίνονται διάφορες γελοίες απόπειρες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να διεισδύσουν σε μια πόλη , στην οποία προσωρινά δεν μπορούν να μοιράσουν ούτε μια ανακοίνωση ανοικτά. Είναι προφανές οτι αυτο δεν αρκεί πιά.

 

Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά σας ? η βία ανάμεσά σας.

 

Μπαίνουν πλέον καθήκοντα άμεσης αντιφασιστικής κινητοποίησης : που θα εχει π.χ

στόχο την ακύρωση μιας Χρυσαυγίτικης φιέστας , την αντιμετώπιση επιθέσεων όπως των τελευταίων σε νοσοκομεία , να υπερασπιστούμε μια γειτονιά. Στη  Νίκαια και στην αντιπαράθεση με τη Χ.Α , με αφορμή τον ανοικτό (  απο ευμεγέθη ομάδα μαχαιροβγαλτών κα ροπαλοφόρων) εκβιασμό στους Πακιστανούς μαγαζάτορες , ( με όλα τα χαρτιά τους στη θέση τους ) , να φύγουν σε 48 ώρες  , αλλιώς θα τους ασκηθεί ακραία βία σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Στο Πέραμα και πάλι η Χ.Α διεκδικεί τον έλεγχο εμπορικών δραστηριοτήτων, δημόσια πολιτική λειτουργία , τόλμησαν να επιτεθούν ανοικτά και δολοφονικά στο εργατικό κίνημα. Η γεωγραφική ανάπτυξη είναι οργανωτική τους πολιτική. Το λαθρεμπόριο του Περάματος δεν ήταν βέβαια εξω απο τα ενδιαφέροντά τους , όπως στον κάμπο του Λεσινίου οι Χρυσαυγίτες εχουν το ρόλο του ανθρωποφύλακα των εργατών γής. Υπάρχει και Αλβανός επικεφαλής , Χρυσαυγίτης , απο τους καλύτερους.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις , με κυριότερη αυτη στο Πέραμα , ( όπου τα στελέχη της Χ.Α έβγαλαν εμετικούς λόγους ενάντια στα συνδικάτα  , την Αριστερά και υπερ των βασικών χρηματοδοτών τους , των εφοπλιστών) , παντού εμφανίζονται και είναι    εχθροί , εξανδραποδιστές και δολοφόνοι   εργατών και εργαζομένωντσιράκια και πολιτικοί ζητιάνοι των αστικών κομμάτων και των καπιταλιστών.

 

Ποσο απέχει το κερατσινι απο το αγρίνιο ?

 

 

Ολα αυτά δεν είναι χιλιόμετρα μακρυά. Στον Αγιο Κωνσταντίνο όπου επιμένουν σε δημόσιες άθλιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις , έχουν ανοίξει κατάστημα φιλικό προς τον “σύνδεσμο” –εχει γίνει επένδυση δηλ.- υπάρχει προφανώς κάποια έμφαση απο τη Χ.Α. Και στον Αγιο. Κωνσταντίνο έχουν γίνει κυνηγητά  απο Χρυσαυγίτες και τραμπούκικες επιθέσεις σε νεαρούς που μπορούν κάλλιστα να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε. Τα τραγικά νέα που χτύπησαν την οικογένεια του Π.Φύσσα , το διανοούμαστε (???) οτι θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη δική μας , γιατι 100 παρακρατικοί αλήτες , επέλεξαν να χύσουν αίμα προς τιμή της χρυσής αυγής. Το ξύλο εχει δυο άκρες . Προηγείται η μαζική εκδήλωση απαξίας και  συστηματική αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση. Να κερδίσουμε τα μυαλά και τις ψυχές των εργαζομένων και των νέων , αναδεικνύοντας και οργανώνοντας την αντίσταση για το ψωμί , να διαλύσουμε το φασιστικό μπουλούκι.

 

     ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

     ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Η πρόταση μας στους αντιφασίστες , με δοσμένη την κύρια έμφαση μας στη μαζική αριστερά και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , συνίσταται στα εξής καθήκοντα που θα επιδιώξουμε και σαν μέλη  στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η άμεση συγκρότηση ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑΣΗΣ  ενοτικής , απο ανιεξουσιάστές , ανένταχτους , σοβαρό τμήμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Τις αντιδράσεις , τις δήθεν αντικομματικές  που εξισώνουν τα κόμματα των αφεντικών και τα κόμματα των απο κάτω , είναι πλέον τμήμα της δεξιάς προπαγανδιστικής παρέμβασης.

 

Δυο πρώτες ενέργειες :

1)   Ανοικτή τοποθέτηση και κάλεσμα για διεύρυνση της ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. Οργάνωση της  μαζικής αντιφασιστικής προπαγάνδας που θα ξεκινάει απο διάβασμα αντιρατσιστικών παραμυθιών απο δασκάλους , μέχρι κορυφαία γεγονότα  π.χ αντιρατσιστικά φεστιβάλ , ή  ανοικτή αντιπαράθεση. Και τα απλά και τα δύσκολα , θέλουν συγκεκριμένη δουλειά απο υπεύθυνους για το συγκεκριμένο μέτωπο συντρόφους , να συντονίσουν , να παράξουν αντιρατσιστική κουλτούρα , να απαντούν συντονισμένα στις φασιστικές προκλήσεις.

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΦΥΣΙΚΗ συντριβή των νεοναζί. Μαζικές ενέργειες σε στοιχειώδη συνεννόηση με μια ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και κύρια , η συνεργασία για τη διοργάνωση μεγάλων αντιρατσιστικών –αντιφασιστικών γεγονότων στην πόλη μας. Το κρισιμότερο όλων είναι η αντιφασιστική δράση να ξεπεράσει τα όρια της “πολιτικοποίησης” της πόλης , να εμπλέξει τον κόσμο της γειτονιάς και των χώρων εργασίας. Να λειτουργήσουν δεκάδες αντιφασίστες αγκιτάτορες εκει που ζεί και εργάζεται η λαική πλειοψηφία και κύρια οι νέοι.

 

2. Η αξιοποίηση κάθε αγωνιστικής συσπείρωσης , παράταξης και ομάδας ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή Σωματείων -Φορέων στην οργάνωση της αντιφασιστικής πάλης. Φηφίσματα καταδίκης της Χ.Α , σχήματα ομπρέλες σαν το Συντονιστικό που νομιμοποιούν μαζικές εκδηλώσεις. Αλλα κύρια μια δραστήρια   ομάδα βάσης που θα κινητοποιεί με τη δράση της τους Φορείς , θα κινητοποιεί τη βάση , συνδέοντας τους φασίστες και τη δράση τους , με την κυβέρνηση , την πολιτική των Μνημονίων, την μοναδική συνολική εναλλακτική για την πάλη ενάντια στη φτώχει και για την πάλη ενάντια στο φασισμό :

 

Εμείς απαντούμε : ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ –ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Mε πρόγραμμα την ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ενάντια στον πλούτο

ΜΕ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ.

 

Ας μην ξεχνούμε την απαγόρευση 50 παρακρατικών οργανώσεων απο τον Γ.Παπανδρέου , τη στιγμή που η  Δεξιά τον καλούσε να απογορεύσει και τους Λαμπράκηδες στα πλαίσια της θεωρίας των ακρων της εποχής. Η Αριστερά στην Κυβέρνηση μπορεί να επιβάλλει παράλληλα με την κονωνική και πολιτική ήττα και την εκτός νόμου περιθωριοποίηση της Χ.Α.

     Να δράσουμε με πολιτικό σχέδιο :

ü      Ούτε σαν ιδανικοί αυτόχειρες , να καούν οι αντιφασίστες σε ανεύθυνες ενέργειες.

ü      Ούτε βέβαια και με αντιφασισμό του Συνταγματικού Τόξου ( ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΔΗΜΑΡ) , τον αντιφασισμό της Αστυνομίας , της Εκκλησίας , των Μνημονιακών. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ένταση του φασιστκού φαινομένου. Δεύτερον  , νεοφιλελευθερισμός και φασισμός συμπίπτουν πλέον τακτικά , ιδεολογικά και σε επίπεδο διανοουμένων και σε παρόμοια εκλογική συμπεριφορά. Παρότι οξύμωρο , τα σχέδια και των δυο ρευμάτων στηρίζονται στη συντριβή της εργασίας , οπότε και στη συντριβή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σαν μοναδικής εναλλακτικής , σε κατάσταση  ζύμωσης , ανασύνθεσης , αναδιάταξης των δυνάμεων της εργασίας. Στοχοποιούν το μέλλον της εργασίας και ολης της Αριστεράς στοχοποιώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Εισηγούμαστε

  •  την ενότητα όλων των δυνάμεων της αντίστασης , με κεντρική συνεννόηση απο την κορυφή , μέχρι τη βάση. Ενιαίο Μέτωπο των εργατολαικών κομμάτων –Αυτο που κάποτε λέγαμε ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με άλλο περιεχόμενο και σε άλλες συνθήκες. Η αρ. Πλατφόρμα δεν είναι η ενότητα της Αριστεράς.Εμείς επιθυμούμε ενα μεγάλο κόκκινο ποτάμι με ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αριστεράς των ανένταχτων. Επιθυμούμε και οικοδομούμε ενα κόμμα των εργαζομένων , των ακτιβιστών της αντίστασης που θα μπορεί όμως να πάρει και αποφάσεις οταν χρειαστεί. Εμείς , πέρα απο την οικοδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ ,του ερείσματος αυτού του χώρου , ας μην δηλιάζουμε να πάμε παρακάτω :  ο εργατικός έλεγχος εμφανίζεται σαν ο μοναδικός τρόπος να κρατηθεί ενας κόσμος στην εργασία και κάποιες δομές πρόνοιας να μην κλείσουν.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΜΑΣ –ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.Είναι βέβαιον οτι θα ανατραπούν.Το πως , αν θα φύγουν κατω απο το βάρος  του κινήματος ή να θα φύγουν με χλιαρά ποσοστά που θα φέρουν την Κεντροαριστερά στη πρώτη γραμμή της συζήτησης , αυτο θα καθορίσει αν και πόσο αριστερή κυβέρνηση θα έχουμε –ποιό το κοινωνικό βάθος μιας κυβέρνησης κατα της λιτότητας για τα εργατικά –λαικά στρώματα.

 

  • την αποφασιστική μαζική δράση ενάντια στο φασισμό

 

  • τη σύνδεση της με τα Μνημόνια , τον νεοφιλελευθερισμό ,της ανάγκης πολιτικής ανατροπής.                                     

ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.