Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Προτάσεις της Α΄ΕΛΜΕ για Παιδεία( με καθηγητές όμως των 500 ευρώ;)

Προτάσεις της Α΄ΕΛΜΕ για Παιδεία( με καθηγητές όμως των 500 ευρώ;)

Προτείνει λειτουργία τμημάτων ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας

Προτάσεις για μια καλύτερη παιδεία καταθέτει η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Όμως σε αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο ο μισθός των εκπαιδευτικών μέχρι 9 χρόνια προυπηρεσία είναι επίσημα στα 800 περίπου ευρώ, λόγω όμως αναδρομικών κρατήσεων μέχρι τον Ιούνιο (σε 4 δόσεις ο μισθός αγγίζει τα 550 ευρώ ίσως και παρακάτω σε πολλές περιπτώσεις). Και επειδή μονιμότερον του προσωρινού, καλές είναι όλες οι παραπάνω προτάσεις, όμως οι ίδιοι εκπαιδευτικοί πλέον έχουν προβλήματα επιβίωσης και αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την  όποια ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της Α  ΕΛΜΕ έχει ως εξής:

Είναι γνωστό ότι η υποχρηματοδότηση της Παιδείας έχει δημιουργήσει πολλές παρενέργειες, μια εκ των οποίων είναι η κατάργηση στην πράξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στα Λύκεια. Χάθηκαν για πολλούς μαθητές τα επιπλέον όπλα που παρείχε η Δημόσια Εκπαίδευση στη μάχη για μόρφωση.
Τα ανωτέρω αναφέρει η Α’ ΕΛΜΕ η οποία παράλληλα επισημαίνει πως “αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και διεκδικούμε από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέτρα στήριξης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και των ειδικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Όμως, πιστεύουμε πως σήμερα προκύπτει η ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικογένειας με κάθε τρόπο και οι εκπαιδευτικοί μπορούν και πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο”.
Για το λόγο αυτό, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης προς τους σκληρά αγωνιζόμενους γονείς, το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ, με απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της 13/03/2012, προτείνει τη δημιουργία τμημάτων ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας προς τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας και χωρίς αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.
Η πρόταση συζητήθηκε στις απογευματινές ενημερωτικές συζητήσεις του Προεδρείου με τους γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικούς της περιοχής και στις συναντήσεις του Προεδρείου της Α ΕΛΜΕ με το Δήμαρχο ΙΠ Μεσολογγίου κ. Κατσούλη, την Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας κ. Ζιαμπάρα, και την Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κ. Σαμαρά και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και η στήριξη από την πλευρά τους. Φυσικά για τις λεπτομέρειες υλοποίησης θα υπάρχει περαιτέρω συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και φυσικά με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας.
“Είναι πολύ σημαντικό να αποδείξουμε ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που γίνεται” αναφέρεται από το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.