Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Προχωρούν τα έργα στην παραϊόνια οδό.

Προχωρούν τα έργα στην παραϊόνια οδό.

Για την εξέλιξη της α΄ φάσης του έργου: «Κατασκευή Παραϊόνιας οδού: Οδικές συνδέσεις σήραγγας Αγίου Ηλία» ενημερώθηκε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο χώρο των εργασιών ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.
Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή της Παραϊόνιας οδού από την επαρχιακή οδό Αιτωλικού-Αγγελοκάστρου-Αγρινίου (από παραλία Σταμνάς) έως την παλαιά γέφυρα της Γουριάς συνολικού μήκους έξι (6) χιλιομέτρων.
Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 16.000.000 € και δημοπρατήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2007 από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
«Η σύνδεση του Δυτικού Άξονα (από το κόμβο στο Κεφαλόβρυσο) με το λιμάνι στο Πλατυγιάλι και την πόλη του Αστακού ήταν και είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας.
Ήδη έχει κατασκευασθεί το τούνελ στην περιοχή του Αγίου Ηλία μήκους 800 μέτρων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η α΄ φάση του έργου από την παραλία της Σταμνάς έως την παλαιά Γέφυρα της Γουριάς.
Εάν ξεπεραστούν κάποια εμπόδια, όπως οι απαλλοτριώσεις στο τελευταίο τμήμα του έργου και κάποιες άλλες δυσκολίες που εμφανίστηκαν κατά την πορεία εκτέλεσης του έργου, το έργο αυτό μπορεί σε έξι περίπου μήνες να δοθεί στην κυκλοφορία μιας και υπάρχει χρηματοδότηση από το Κ.Π.Σ.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι προχωράνε με ικανοποιητικό τρόπο και οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα του έργου και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το Σεπτέμβριο η μελέτη μήκους δεκατριών χιλιομέτρων από Πεντάλοφο μέχρι και το λιμάνι στο Πλατυγιάλι.
Μάλιστα στο αποψινό νομαρχιακό συμβούλιο θα συζητήσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους του πιο πάνω έργου.
Ήδη υπάρχει ανάδοχος μελετητής για την καινούρια γέφυρα στον Αχελώο η οποία θα κατασκευασθεί μεταξύ της Γουριάς και της Πενταλόφου.
Επίσης στην διαδικασία εκπόνησης της οριστικής μελέτης βρίσκεται το έργο από το λιμάνι του Πλατυγιαλίου μέχρι τον Αστακό, μια μελέτη η οποία βελτιώνει κατά πολύ την υπάρχουσα χάραξη.
Επιδίωξή μας είναι να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό (Πλατυγιάλι-Αστακός) με όσα χρήματα χρειάζονται από το Ε.Σ.Π.Α.
Αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για αυτό το έργο που θα συνδέσει τον Δυτικό Άξονα με το λιμάνι του Πλατυγιαλίου και τον Αστακό.
Θέλουμε με τα έργα αυτά στο συντομότερο χρόνο να αξιοποιηθεί η ευρύτερη περιοχή του Αστακού, να ξεφύγει από τον αποκλεισμό και την απομόνωση που δημιουργεί η έλλειψη βασικών οδικών αξόνων», τόνισε σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.