Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Προχωρούν τα έργα στο Πάρκο- απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά

Προχωρούν τα έργα στο Πάρκο- απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά

879939Κανονικά πλέον  θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ανάπλαση του δημοτικού  πάρκου Αγρινίου καθώς η πρόεδρος Πρωτοδικών Αγρινίου αποφάσισε την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων στα οποία είχαν προσφύγει πολίτες που αντιδρούν στα σχέδια της δημοτικής αρχής.Η εκδίκαση για τα ασφαλιστικά μέτρα έγινε χθες (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)  .

Το σκεπτικό

Στο σκεπτικό της απόφασης της Προέδρου Πρωτοδικών Μαρίας Χατζηανδρέα,  που απέρριψε το αίτημα περί προσωρινής διαταγής, αναφέρεται πως ελήφθη υπόψιν η υπ’ αριθ.293/2013 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση των αιτούντων για την αναστολή εκτέλεσης των διοικητικών πράξεων, δυνάμει των οποίων εκτελείται το έργο.

Ελήφθη εξάλλου υπόψη από τη Δικαστή « ότι η ανάπλαση του Παπαστρατείου Πάρκου είναι επιβεβλημένη, το ότι εκ των 64 δένδρων που προβλέπεται ότι θα εκριζωθούν για να γίνει δυνατή η πραγματοποίηση των εργασιών ανάπλασης, τα 33 είναι λεύκες γερασμένες, σάπιες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών, οι δε 10 εξ αυτών ήδη είναι πεσμένες εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν, το ότι υπάρχουν προβλέψεις για την φύτευση νέων δένδρων και θάμνων» .

Ελήφθη εξάλλου υπόψη η ωφέλεια που θα προκύψει από την πραγματοποίηση του έργου της ανάπλασης του εκτάσεως 55 στρεμμάτων περίπου, πάρκου, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου καθώς και το ότι παρευρίσκεται καθημερινώς κατά την εκτέλεση των εργασιών, υπάλληλος του δασαρχείου που επιβλέπει την τήρηση του πίνακα υλοτομίας”.

“Νίκη του αυτονόητου”

Για την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων η Κίνηση υπέρ της νάπλασης του Πάρκου κάνει λόγο για “νίκη του αυτονόητου” αναφέροντας αναλυτικά σε ανακοίνωσή της: 

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο (πρωϊ Παρασκευής) η απόφαση του δικαστηρίου του Αγρινίου, στην αίτηση ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που είχαν καταθέσει οι αγρινιώτες που αντιτίθενται στα έργα Ανάπλασης του Δημοτικού Πάρκου μας.Στη χθεσινή διαδικασία που διήρκησε πάνω από 2 ώρες η ΚΊΝΗΣΗ μας δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μας Γιώργου Κωστακόπολο, πραγματοποίησε παρέμβαση υπέρ της Ανάπλασης του Πάρκου και ταυτόχρονα κατέθεσε στη δικαστή που εξέταζε την αίτηση την ανακοίνωση-πρόσκληση της ΚΙΝΗΣΗΣ μας με 400 περίπου υπογραφές αγρινιώτων που την στηρίζουν( ο κατάλογος διευρύνεται συνεχώς και αργότερα θα αναρτήσουμε και πάλι όλα τα ονόματα) Από την πλευρά της «κραυγάζουσας» μειοψηφίας την αίτηση 34 πολιτών υποστήριξε ο συνήγορος του κ. Γαλαζούλα ενώ τις θέσεις του Δήμου Αγρινίου ανέπτυξε ο κ. Γεωργίου.

Μεγάλη εντύπωση και συζήτηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπησης της πλευράς του αναδόχου του εργού καθώς η αίτηση Ασφαλίστικών Μέτρων στρεφόταν και κατά της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα ανάπλασης (για αυτό το θέμα θα εκδοθεί αργότερα σχετική ανακοίνωση της ΚΙΝΗΣΗΣ μας).

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ-ΤΩΡΑ χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου του Αγρινίου, που σημειωτέον ακολουθεί την απόφαση του Σ.τ.Ε. , την θεωρεί νίκη της στοιχειώδους λογικής και της νομιμότητας και καλεί τον ανάδοχο του έργου άμεσα να συνεχίσει τις εργασίες στο ΠΑΡΚΟ.

*ΑΡΓΌΤΕΡΑ (σήμερα) στη σελίδα μας θα αναρτήσουμε στη σελίδα μας στο FCB περισσότερες λεπτομέρειες για την δικαστική απόφαση, τα  ονόματα που υπέγραψαν την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων -34 άτομα- νέο αναθεωρημένο κατάλογο ονομάτων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την ΚΙΝΗΣΗ μας, καθώς και ανακοίνωση για τον ανάδοχο του έργου.

Η σελίδα μας στο FCB είναι: www.facebook.com/anaplastetoparko

Το email μας είναι: anaplasitora@gmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. nikoskat

  oυτε τωρα θα σταματήσουν να δουμε τωρα τι θα βρουν

 2. kostas

  ΚΑΤΙ ΘΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

 3. vasilis

  NOMIKOΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 4. new air

  άντε να δούμε σε αυτό τον τόπο θα πρυτανεύσει ποτέ η λογικήκαι να σεβόμαστε την πλειοψηφία και την νομιμότητα.

 5. timoleon

  Οι κύριοι που υπογράφουν τα ασφαλιστικά, αφου αναγνωρίζουν το δικαστήριο, θα πρέπει να αναγνωρίσουν και να σεβαστουν την αποφαση του

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Σιγά μην σεβαστούν τπτ.
  Έτσι είναι παιδιά το ελλαδιστάν.
  Μας συμφέρει το δικαστήριο, σεβασμός στις αποφάσεις του.
  Δεν μας συμφέρει. βρίσκουμε μια διακιολογία τύπου ο δικαστής είχε δυσκοίλια μόλις δίκαζε, και τα κάνουμε όλα ίσωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.