Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανεξάρτητοι Έλληνες για “Αθηνά”: θέτουν τους βουλευτές προ των ευθυνών τους…

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ!

Η μνημονιακή παράνοια, που οδηγεί την Τρόικα εσωτερικού σε αποφάσεις χωρίς σχέδιο, βρίσκει στο σχέδιο «Αθηνά» την πλήρη εφαρμογή της.

Μετά τον χρόνιο αποκλεισμό του νομού μας από πολιτικές ανάπτυξης, μετά από την εγκατάλειψη του οδικού δικτύου στην τύχη του, μετά την επιπρόσθετη ταλαιπωρία των πολιτών από την χωρίς σχεδιασμό συγχώνευση των ΔΟΥ, σειρά πήραν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του νομού μας.

Η συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο και η μετατροπή του σε παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, η συγχώνευση των ΤΕΙ Μεσολογγίου με ταυτόχρονη κατάργηση τμημάτων του, με αποκορύφωμα αυτό της Ναυπάκτου που μεταφέρεται στην Άρτα(!), οδηγούν την Αιτωλοακαρνανία ακόμα πιο βαθιά στον μαρασμό και την υπανάπτυξη.

Ιδρύματα που ενώ έχουν παρουσιάσει ένα αξιοπρόσεκτο ακαδημαϊκό έργο και θα μπορούσαν με ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης, να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τον μεγαλύτερο νομό της χώρας, έρχεται η συγκυβέρνηση να τα καταδικάσει τόσο αυτά, όσο και ακόμα περισσότερο την Αιτωλοακαρνανία, αρκεί να φανεί συνεπής στην εξόφληση των επιταγών της Τρόικας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας, πιστοί στις αρχές μας και με γνώμονα, τόσο την βελτίωση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνουμε απερίφραστα την πλήρη εναντίωση μας με το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο μόνο κατ’ ευφημισμό φέρει το όνομα της θεάς της σοφίας.

Επιπλέον, θέτουμε τους βουλευτές του νομού προ των ευθυνών τους και τους καλούμε αυτή τη φορά έστω, να βάλουν το συμφέρον της Αιτωλοακαρνανίας πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Τέλος, καλούμε όλον τον λαό και τους φορείς του νομού σε συστράτευση για να ανατρέψουμε την σχεδιαζόμενη πολιτική, τονίζοντας σε όλους πως η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί πόρους και σχέδιο με όραμα, κάνοντας σε όλους ξεκάθαρο ότι η Αιτωλοακαρνανία, δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση

Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας

Η Συντονιστική Επιτροπή

Οι πολιτευτές

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.