Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πρυτανεία: «δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις»

Πρυτανεία: «δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις»

κατάληψη-πανεπιστήμιο2Ανακοίνωση εξέδωσε  η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με την επίσκεψη της Πρύτανη κα Βενετσάνας Κυριαζοπούλου στο Αγρίνιο την περασμένη Δευτέρα , αλλά και για τη σημερινή κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές των τριών τμημάτων του Αγρινίου.
Εκφράζεται , μέσα από την ανακοίνωση, η πεποίθηση ότι «είναι δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις, με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους και, ιδιαίτερα, με τόσο χαμηλό κρατικό προϋπολογισμό».
Σχετικά με την κατάληψη η Πρυτανεία δηλώνει πως διαφωνεί με τον συγκεκριμένο τρόπο διεκδίκησης, θεωρεί ωστόσο δίκαια τα αιτήματα των φοιτητών.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις:

Eπίσκεψη στα τμήματα του Αγρινίου

Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών της Πρυτανικής Αρχής στα τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, για την ενημέρωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η Πρύτανις και οι αρμόδιοι Αναπληρωτές Πρυτάνεως συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις των αντίστοιχων Τμημάτων, ενώ συναντήθηκαν και με εκπροσώπους των φοιτητών.
Η Πρυτανεία θεωρεί άμεση προτεραιότητα τη λήψη αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων τού Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με τους φοιτητές τους, για την οριστική λύση του προβλήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις, με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους και, ιδιαίτερα, με τόσο χαμηλό κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ακαδημαϊκή υπόσταση και εξέλιξη των, ήδη εξαιρετικών, τριών Τμημάτων, καθώς και τη διευθέτηση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Κατά την επίσκεψη αυτή, αντιμετωπίστηκε και το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα. Προσωρινά, και έως να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο στον προβλεπόμενο διαγωνισμό, ανατέθηκε η σίτιση σε τοπική επιχείρηση τροφοδοσίας.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

Σήμερα, Παρασκευή 13/3/2015, πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης από φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, με αιτήματα την ίση μεταχείριση όλων των φοιτητών, την εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, και την μη περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών τους. Πιστεύουμε ότι, παρότι διαφωνούμε με τον συγκεκριμένο τρόπο διεκδίκησης (κατάληψη), πρόκειται για σοβαρά αιτήματα που, όπως προαναφέρθηκε, χρήζουν άμεσης και συντονισμένης διερεύνησης λύσης και ήδη έχουν τεθεί υπόψιν του Υπουργού Παιδείας, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας στην άτυπη Σύνοδο Πρυτάνεων. Ευελπιστούμε σε νεότερη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, το συντομότερο δυνατόν, ώστε, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γ.Σ των τριών Τμημάτων, να συζητήσουμε για την οριστική λύση των προαναφερθέντων θεμάτων.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. ΝΚ

  Το ερώτημα είναι τι κάνει το Αγρίνιο για τους φοιτητές και οι κοινωνία αυτού.
  Τα μαγειρέματα ας τα αφήσουμε στην κουζίνα, ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες , μιλήσουμε ξεκάθαρα!!!

 2. andronikos

  ….επαναληψη του ’90…..και εμεις κοιταμε…μαλλον το αξιζουμε!!

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΣΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΚΡΙΝΕΙ.

 4. ΠΑΝΕ-6

  H KOINΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΦΙΛΕ ΝΚ ΠΑΝΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΧΥΜΗΞΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΚΕΙ…ΞΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…

 5. antikeimenikos

  Το αν θα μείνει ή όχι το πανεπιστήμιο εξαρτάται από την κυβέρνηση και όχι από τη δημοτική αρχή. Ο νομός έχει βγάλει βουλευτές οι οποίοι θα πρέπει να πιέσουν να μην φύγει το πανεπιστήμιο.

  Ο δήμαρχος μπορεί να πιέσει, αλλά τα χέρια του είναι δεμένα.

 6. ΠΑΝΕ-6

  ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ. ΕΔΩ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΧΙ 500 ΑΤΟΜΑ Η ΠΟΛΗ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

 7. ΝΚ

  Απάντηση στον ΠΑΝΕ-6. Τι εννοεις αγκάλιασε γιατί δεν καταλαβαίνω πως το λες.Βοήθεια δεν ειναι να μου προσφέρεις ενα σπίτι αλλά και να αγωνίζεσαι και να στυρίζεις τα δικαιώματα τον φοιτητών ξαφνικά ξυπνησε ο λαός του Αγρινίου για να κρατησει το παν/ιο εδω .Εστω οτι γίνετε μετά πάλι αδιαφορία και στην μοιρα τους.Και ρωτώ έχω άδικο;

 8. ΠΑΝΕ-6

  ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΝΚ. ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΝΟΙΚΙΟ 50 EΥΡΩ ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΕΤΣΙ!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΟΥΤΕ ΜΑΘΗΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ, ΑΠΛΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ,ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ…

 9. ΝΚ

  Γκαράζ νοικιάζει ο γείτονας ; Σε λίγο θα μας πληρώνετε κιόλας!!! Παρόλα αυτά δέχομαι την περίπτωση και σου αναφέρω ότι η μέση τιμή είναι στα 240 ευρώ.Γιατί μόνο αυτά μπορείς να πάρεις σε σχέση με αυτά που προσφέρεις και πάλι πολλά είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.