Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πρωταγωνιστικός πρέπει να είναι ο ρόλος του δημάρχου Αγρινίου στην ΠΕΔ

Πρωταγωνιστικός πρέπει να είναι ο ρόλος του δημάρχου Αγρινίου στην ΠΕΔ

Πρωταγωνιστικός εκτιμούν πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού στις διεργασίες για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ). Αν και δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί ο χρονικός ορίζοντας για τις διαδικασίες για τα νέα περιφερειακά και κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης -αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του θέρους- οι πρώτες επαφές είναι σε εξέλιξη.
Θυμίζουμε ότι σε επίπεδο περιφέρειας η ΠΕΔ θα αντικαταστήσει τις σημερινές ΤΕΔΚ (αν και θα υπάρξει στους κόλπους της μια τριμελής επιτροπή για κάθε νομό) . Η γενική συνέλευση της Π.Ε. Δυτικής Ελλάδος θα έχει 125 εκπροσώπους (τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους κάθε δήμου) οι οποίοι θα εκλέξουν το διοικητικό συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή. Εν συνεχεία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ (για την οποία κάθε ΠΕΔ θα ορίσει εκπροσώπους) θα εκλέξει το δικό της Δ.Σ. και Ε.Ε.
Το επόμενο διάστημα θα κορυφωθούν οι διεργασίες και με ενδιαφέρον αναμένεται ο ρόλος που θα παίξουν στις διαδικασίες της ΠΕΔ οι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας Π.Μοσχολιός, Απ.Κοιμήσης (πρόεδρος της ΤΕΔΚ σήμερα), Γ.Μπουλές και Π. Κατσούλης .
Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις ο Παύλος Μοσχολιός δήμαρχος του Αγρινίου (που μετά το δήμο Πατρέων θα έχει τους περισσότερους εκπροσώπους στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ) θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ. Επισημαίνουν άλλωστε παράγοντες της αυτοδιοίκησης ότι ο νέος πρόεδρος καλό είναι να προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία ως μήνυμα και για την ισότιμη παρέμβαση του Νομού στα αυτοδιοικητικά δρώμενα μιας και ο περιφερειάρχης είναι από την Αχαΐα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.