Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης των Γυμνασίου και ΓΕΛ Ματαράγκας

unnamed

Δράση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης την οποία υλοποιούν και φέτος, για τρίτη χρονιά, από κοινού οι σχολικές κοινότητες του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας. Αναφέρουν σχετικά:
Με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική δυσπραγία της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αναζήτησαν ένα τρόπο δράσης που στόχο έχει να στηρίξει αφενός τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που στεγάζονται σε διάφορα κοινωφελή ιδρύματα και να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου αφετέρου. Οργανώσανε λοιπόν ήδη από τον Οκτώβριο του 2012 ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας, το οποίο απευθύνεται στους ντόπιους παραγωγούς και τους καλεί να συμμετάσχουν προαιρετικά. Κάθε χρόνο οι προσφερόμενες ποσότητες ελαιολάδου συγκεντρώνονται και συσκευάζονται από εθελοντές γονείς, καθηγητές και μαθητές στα κατά τόπους ελαιοτριβεία, προκειμένου να προωθηθούν και να διανεμηθούν σε κοινωφελή ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής μας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.
Οι παραδόσεις των ποσοτήτων για το σχολικό έτος 2014-2015 υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των φορέων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
«Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή έχει τύχει της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας και των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως επίσης ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ποικίλους φορείς για τη χορηγία της προσπάθειάς μας», αναφέρεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται για το σχολικό έτος 2014- 2015 στα πλαίσια των δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου» και συνδέεται με τα προγράμματα σπουδών των μαθητών Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου μέσω σχολικών δραστηριοτήτων, όπως καλλιτεχνικές δημιουργίες και ερευνητικές εργασίες (projects), οι οποίες σχετίζονται με την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της ελιάς, μιας δραστηριότητας ευρέως διαδεδομένης στην περιοχή μας που αποτελεί σπουδαίο στοιχείο της Τοπικής μας Ιστορίας με την οποία επιδιώκεται οι μαθητές να κρατούν μια συνεχή, ποιοτική και βιωματική επαφή.

21009500

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.