Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Πρωτοβουλία της Ν.Φούντα για την Υγεία στο Νομό

 Κάλεσμα σε συζήτηση για “έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την Υγεία στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας” απευθύνει η βουλευτήςΑιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκη Φόυντα.

Το κάλεσμα απευθύνεται προς τους αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά, Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Αντωνόπουλο, Δημάρχους Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Διοικητή Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Δημητρογιάννη,  υποδιοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πεφάνη και τους Διευθυντές Κέντρων Υγείας Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης στους Ιατρικό Σύλλογο, Φαρμακευτικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, Εμποροβιομηχανικό  Σύλλογο Ι.Π.Μεσολογγίου, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Συλλόγους  Εργαζομένων Νοσοκομείων και Εργατικό Κέντρο.
Προτεινόμενα θέματα συζήτησης η υποβάθμιση λειτουργίας Νοσοκομείου Μεσολογγίου, η Λειτουργία του  νέου Νοσοκομείου Αγρινίου , η  αξιοποίηση εγκαταστάσεων παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου και η έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και φαρμάκων σε κεντρικές και περιφερειακές μονάδες

Απευθυνόμενη στον Μάριο Σαλμά η κυρία Φουντα αναφέρει:

Κε Υπουργέ Υγείας,

Τα προβλήματα που καταγράφονται ανά την Επικράτεια στον τομέα της Υγείας είναι σε όλους μας δυστυχώς γνωστά. Σε περιόδους κρίσης, ο κοινωνικός χαρακτήρας του κράτους , καθώς και ο κατάλληλος τρόπος ουσιαστικής συζήτησης κι επίλυσης των προβλημάτων, οφείλει να γίνει το ζητούμενο, ειδικά σε τόσο βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής του Τόπου.
Ο Νομός μας, ο μεγαλύτερος στην χώρα, διακρίνεται για την ανομοιογένειά του, τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των αστικών κέντρων, το κάκιστο οδικό δίκτυο, τις φτωχές υποδομές. Οφείλουμε, λοιπόν, να αντιπαλέψουμε  όλα τα παραπάνω, παρά την δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  για την Υγεία των πολιτών του Νομού, σε επίπεδο διακομματικό και διατομεακό. Γιατί η Υγεία είναι ζήτημα όλων μας και αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αποτελεί τον κοινό τόπο δράσης μας.

Σας καλούμε να μας δεχτείτε στο Υπουργείο για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα παραπάνω θέματα, τα οποία προτείνουμε να χωριστούν σε τρεις ενότητες: αρχικά η συζήτηση να γίνει για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου με τους αντίστοιχους φορείς, έπειτα για το Νοσοκομείο Αγρινίου και τέλος, για τον Νομό στο σύνολό του, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Φυσικά, αν κρίνετε πως την παραπάνω θεματολογία θα θέλατε να την διαχειριστούμε με διαφορετικό τρόπο, αναμένουμε ανάλογη πρότασή σας.
Ενδεικτικά καταθέτουμε την θέλησή μας, η εν λόγω συνάντηση και συζήτηση να γίνει την επόμενη Τετάρτη, σε ώρα που θα ορίσετε.
Με την επιστολή αυτή, κοινοποιούμε την πρωτοβουλία μας σε όσους θεωρούμε πως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τον Τομέα της Υγείας στον Νομό και τους οποίους και καλούμε να συνδράμουν ενεργά. Για τυχόν παραλείψεις μας στον κατάλογο των αποδεκτών, παρακαλείστε όπως κάνετε τις απαραίτητες συμπληρώσεις.
Ελπίζοντας στην θετική ανταπόκρισή σας, αναμένουμε απάντησή σας και τον τελικό ορισμό της συνάντησης.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Νίκη Φούντα
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημοκρατικής Αριστεράς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.