Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Πρωτοπορεί το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Πρωτοπορεί το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

συμμετέχει από φέτος στα ευρωπαϊκά προγράμματα ODS (Open Discovery Space) και ISE (Inspiring Science Education). Διαβάστε σχετική ανακοίνωση:

SL.SCHOOL02Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ODS ( Open Discovery Space) και ISE (Inspiring Science Education) καθώς και το αποθετήριο εκπαιδευτικών εργαλείων Go-Lab αποτελούν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια δημιουργίας ενιαίου διαδικτυακού εκπαιδευτικού χώρου. Φιλοξενούν ήδη 1.000.000 εκπαιδευτικά αντικείμενα, σενάρια και εργαλεία. Στα δίκτυα αυτά συμμετέχουν ήδη 3.500 σχολεία από όλη την Ευρώπη, 8.500 εκπαιδευτικοί που έχουν οργανώσει 706 κοινότητες ανταλλαγής υλικού και γνώσεων, ενώ έχουν ήδη οργανωθεί 160 ακαδημίες εκπαιδευτικών και γονέων. Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δει συγκεντρωμένα στην ιστοσελίδα των προγραμμάτων αυτών: http://www.opendiscoveryspace.eu/

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, πρωτοπόρο σχολείο στον ελλαδικό χώρο, συμμετέχει από φέτος στα ευρωπαϊκά προγράμματα ODS (Open Discovery Space) και ISE (Inspiring Science Education). Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αυτών προγραμμάτων και με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων του GoLab προχώρησε στην εκπόνηση εργασίας με τίτλο «Ανακύκλωση και Διαχείριση Απορριμμάτων». Η εργασία αυτή υπήρξε η πρώτη για φέτος εργασία που αναρτάται στη Δυτική Ελλάδα και είναι πλέον διαθέσιμη σε ένα ευρύ κοινό σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Η εργασία έχει αναρτηθεί στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ενώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από ολόκληρη τη διαδικασία.

Για την υλοποίηση αυτής της εργασίας πέρα από το Διευθυντή κ. Αθανάσιο Φλωρόπουλο, εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί  Παπαθανασίου Λεωνίδας ΠΕ20 Πληροφορικής,

Κουμπαρούλης Γεώργιος ΠΕ20 Πληροφορικής

Μαρκής Γεώργιος ΠΕ20 Πληροφορικής

Τίτης Άγγελος ΠΕ20 Πληροφορικής

Λαμπροπούλου Γεωργία ΠΕ12 Αρχιτεκτόνων

Καλυβιώτη Μαρία ΠΕ18.03 Λογιστών

Ανδρέου Αγγελική ΠΕ06 Αγγλικής Φιλόλογίας

Ντάμπου Θεώνη (ΠΕ 18-35 ) Τουρισμού

και οι μαθητές των τμημάτων  Γ2 Πληροφορικής, του Β Τουρισμού, του Β Λογιστών, Β Δομικών  και  Α3 Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους.

Την εργασία μπορείτε να τη δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://graasp.eu/ils/55485b7758351538d11eca4e?lang=en,

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/index.php/en/programmata-endosxolika/sxol-etos-2014-15 .

O Πρεσβευτής Δυτικής Ελλάδας του ODS

Dr  Χιωτέλης Ιωάννης ΠE04 Φυσικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.