Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Πρωτοποριακή εγχείρηση μικροχειρουργικής στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου

rossisΎστερα από πολυετή εμπειρία και προσφορά στο τομέα των αρθροσκοπικών εγχειρήσεων γόνατος, ώμου  και ποδοκνημικής,  ο Ορθοπεδικός – Χειρουργός – Αθλητίατρος Ιουλιανός Ρώσσης, αυτή τη φορά, πραγματοποίησε λεπτή ορθοπεδική – μικροχειρουργική εγχείρηση και συγκεκριμένα : αποκατάσταση κατάγματος σκαφοειδούς στο καρπό με την μέθοδο του αγγειούμενου μοσχεύματος.
Ο Ιατρός Ιουλιανός Ρώσσης , μιλώντας στο agrinionews.gr, ανέφερε σχετικά :
Το σκαφοειδές είναι ένα μικρό οστό στη περιοχή του καρπού με ιδιαίτερη σημασία για την λειτουργία του. Το κάταγμα του σκαφοειδούς είναι τo συχνότερο
από τα κατάγματα των οστών του καρπού. Συμβαίνει σε όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως σε νέους 20-30 ετών, κατά την διάρκεια καθημερινών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ύστερα από πτώση σε τεντωμένο χέρι στηριζόμενο πάνω στην παλάμη. Ένα μεγάλο ποσοστό των καταγμάτων του σκαφοειδούς, απαιτούν άμεση χειρουργική αποκατάσταση. Η μη σωστή – έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των καταγμάτων έχει ως συνέπεια κακή πώρωση και σημαντική δυσλειτουργία του καρπού και του χεριού.
Η κλασική παλαιά μέθοδος αντιμετώπισης συμπεριλαμβάνει λήψη ενός τμήματος οστού (μοσχεύματος) από ένα απομακρυσμένο σημείο του σκελετού και μεταφορά /καθήλωσή του στο σημείο του κατάγματος για να πραγματοποιηθεί η πώρωση (κόλλημα) . Στη πραγματικότητα το μόσχευμα αυτό αφενός μεν λαμβάνεται από τον ίδιο των ασθενή, αφετέρου θεωρείται ανάγγειο (νεκρό) επειδή διαχωρίζεται και απομακρύνεται από τη θέση του με αποτέλεσμα να διακόπτεται η αιμάτωσή του (του μοσχεύματος).
Η σύγχρονη – πρωτοποριακή τεχνική την οποία εφαρμόσαμε συμπεριλαμβάνει λήψη οστικού μοσχεύματος από περιοχή πολύ κοντά με το κάταγμα του σκαφοειδούς (από το κάτω 1/3 της κερκίδας) χρησιμοποιώντας τεχνικές μικροχειρουργικής. Το πιο εντυπωσιακό σε αυτή την εγχείρηση είναι ότι το μόσχευμα αυτό ελήφθη μαζί με το αγγείο που το εφοδιάζει. Έτσι μιλάμε πλέον για ζωντανό αγγειούμενο μόσχευμα δηλαδή μόσχευμα που διατηρεί την αιμάτωσή του. Στη συνέχεια το οστικό αυτό μόσχευμα μαζί με το αγγείο το μεταφέρουμε στο σημείο του κατάγματος όπου και το καθηλώνουμε.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο γρήγορη ,ασφαλή και αποτελεσματική πώρωση του κατάγματος και ως εκ τούτου καλύτερο τελικό αποτέλεσμα στην λειτουργία του καρπού και του χεριού.
Η συγκεκριμένη μικροχειρουργική εγχείρηση εφαρμόζεται σε ελάχιστα κέντρα ανά όλη την Ελλάδα και για πρώτη φορά στη ευρύτερη περιοχή. Νιώθουμε υπερήφανoι που μπορούμε και προσφέρουμε τέτοιου είδους υπηρεσίες στο κόσμο της περιοχής μας.

Ρώσσης Ιουλιανός
Ορθοπεδικός – Χειρουργός – Αθλητίατρος
Σκαλτσοδήμου 6 Αγρίνιο, Τηλ. 2641022242,  6944 953136

2

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Τάσος Παντ.Δασκαλάκης

    Συγχαρητήρια Ιουλιανέ!!!

    Με υγεία και σε άλλες πρωτοποριακές τεχνικές !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.