Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Πρόγραμμα βελτίωσης ελαιώνων στο δήμο Αγρινίου

Πρόγραμμα βελτίωσης ελαιώνων στο δήμο Αγρινίου

ελαιώνεςΠιλοτικό Πρόγραμμα Βελτίωσης Ελαιώνων Δήμου Αγρινίου με Ορθολογική Αγωγή Λίπανσης βάσει Εδαφολογικών Αναλύσεων και Φυλλοδιαγνωστικής

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΛΙΑΣ»

Tο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.), θα εφαρμόσει πρόγραμμα ανάλυσης εδαφών και φυλλοδιαγνωστικής σε ελαιώνες του Δήμου Αγρινίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή οδηγιών λίπανσης προς τους αγρότες, μετά από εδαφολογική μελέτη των αγροτεμαχίων καθώς και φυλλοδιαγνωστική, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ελαιώνες που βρίσκονται στο Δήμο Αγρινίου. Η ένταξη του ελαιώνα στο πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με τον αντίστοιχο πίνακα με το προς ένταξη ελαιώνα και να την υποβάλουν στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής έως και Τετάρτη 4/12/13.

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει με Fax (26410-59356) ή ηλεκτρονικά στο email της Δ/νση Αγροτικής Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης dtoa@agrinio.gr

Πληροφορίες: Βασιλική Καραπαπά, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, 26413-63456, -452, -454.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.