Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου:«Γιατί δεν μας έχει δώσει το όνομα ο κ. Λοβέρδος»;

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου:«Γιατί δεν μας έχει δώσει το όνομα ο κ. Λοβέρδος»;

Απαράδεκτο να στοχοποιούνται 500 γιατροί λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Παπαθανάσης

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος υπάρχει γιατρός του ΕΟΠΥΥ  από την περιοχή του Αγρινίου που εμφανίζεται δεύτερος σε συνταγές στη χώρα. Έγραψε 5 χιλιάδες συνταγές σε δυο μήνες και επιβάρυνε υπέρμετρα το Δημόσιο , συνολικού κόστους 303.000 ευρώ. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται παθολόγος από την Ηλεία, που συνταγογράφησε, για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011, 5.776 συνταγές χρεώνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με 408.000 ευρώ, ενώ σε περιοχή της Ζακύνθου με 150 κατοίκους πληθυσμό, γιατρός έγραψε κατά τη διάρκεια ενός μήνα 1.000 συνταγές!
Για τα στοιχεία αυτά, που κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός Ανδ. Λοβέρδος,

O πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παντελής Παπαθανάσης

και εννοείται ότι έχουν ήδη σταλεί στις εισαγγελικές αρχές, δεν φαίνεται να είναι ενήμερος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.«Ο όλος χειρισμός είναι απαράδεκτος από τον κ. υπουργό και το υπουργείο» δήλωσε ο κ. Παντελής Παπαθανάσης. «Αν έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας δεν θα έπρεπε και ο σύλλογός μας να ξέρει που είναι αυτή η υπόθεση; Γιατί δεν έχουμε εμείς το όνομά του ώστε να κάνουμε Δ.Σ. και να πράξουμε αναλόγως; Είμαστε 500 γιατροί στο Αγρίνιο και αυτοί τη στιγμή είναι και οι υπόλοιποι 499 ύποπτοι στην κοινωνία εκτός από τον ένα αυτόν που υποθετικά εργάζεται στην πόλη μας. Τι θα γίνει αν δεν είναι από την πόλη του Αγρινίου αλλά από άλλη περιοχή;» αναρωτήθηκε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο agrinionews.gr ο κ. Παντελής Παπαθανάσης από ένα πρώτο έλεγχο που έκανε στο ΙΚΑ Αγρινίου δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, καθώς, όπως ανέφερε, είναι σε θέση να ξέρει ποιοι γιατροί δέχονται κάθε μέρα 50 ασθενείς και πάνω.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.