Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ

kteo-708_0Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αμελήσουν να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ έξι μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία της σχετικής προθεσμίας που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο.

Το πρόστιμο βεβαιώνεται στη φορολογική διοίκηση και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η διάταξη αυτή και η επιβολή του προστίμου κρίνεται αναγκαία, δεδομένο ότι όσο μεγαλύτερος χρόνος παρέλθει από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας εμπρόθεσμου περιοδικού τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα.

Παρόλα αυτά, όσοι πάνε το όχημά τους για έλεγχο ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου θα καταφέρουν να γλιτώσουν το πρόστιμο.

Αυτό προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση που αναφέρει: «προβλέπεται ότι εφόσον προσκομίσουν τα οχήματα εντός των προθεσμιών της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, πέραν του προβλεπόμενου τέλους διενέργειας του ελέγχου, μειωμένο το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία πρόσθετο ειδικό τέλος και δη ίσο με το καταβαλλόμενο στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης προσκόμισης πέραν των τριάντα (30) ημερών και μέχρι των έξι (6) μηνών».

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. POL

    Να άφηναν τους μισθούς και τις συντάξεις όπως ήταν και μετά να μιλάνε καταβολή για ΚΤΕΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ – ΕΜΦΙΑ φόρων και παραφόρων – και κάθε είδους σοφιστικέ μαλακία που τους κατεβάζει η σάπια κεφάλα του κάθε βολεμένου εθνομαλάκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.