Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Πρόταση- έκπληξη Κατσανιώτη

Πρόταση- έκπληξη Κατσανιώτη

ρίχνει στον Κατσιφάρα τo γάντι της συναίνεσης

ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣΓια συναίνεση και συνεργασία μιλάει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και φυσικά καλώς πράττει. Πλέον όμως του προσφέρεται και μια καλή ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη πως το εννοεί, σύμφωνα  με πληροφορίες του agrinionews.gr.
Συγκεκριμένα  από τον Ανδρέα Κατσανιώτη , αυτόν δηλαδή που στηρίχθηκε στο β΄γύρο των εκλογών από το 50% σχεδόν του εκλογικού σώματος της Περιφέρειας, φέρεται να προτάθηκε σήμερα στον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη να επιλέξει στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης για μία από τις έξι θέσεις (τόσες θα είναι πλέον) θεματικών αντιπεριφερειαρχών.
Με τον τρόπο αυτό, να προσφέρει δηλαδή στην αντιπολίτευση μία από τις εννέα συνολικά θέσεις (καθώς υπάρχουν και οι τρεις χωροταξικοί) αντιπεριφερειαρχών ο Απ.Κατσιφάρας  ουσιαστικά κλήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι επιθυμεί έπρακτη συνεργασία. Με το να δώσει  συμμετοχή στη διοίκηση στην παράταξη που εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος, στην παράταξη μάλιστα που πρώτευσε στην Αιτωλοακαρνανία,  αποκαθιστώντας κατά κάποιον τρόπο με αυτό τον τρόπο και τη δυσαρμονία αυτή που δημιουργήθηκε στο Νομό μας όπου η εντολή δόθηκε στο συνδυασμό Κατσανιώτη.
Μένει πλέον να δούμε εάν η πρόταση- έκπληξη Κατσανιώτη θα γίνει αποδεκτή από τον περιφερειάρχη. Αν δηλαδή θελήσει ο κ.Κατσιφάρας να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις για να πάει μπροστά η Περιφέρεια.
Για την πρόταση του Ανδρέα Κατσανιώτη λέγεται πως ενημερώθηκαν και άλλοι επικεφαλής παρατάξεων. Όπως και να έχει αύριο το πρωί στην Πάτρα θα λάβει χώρα η πρώτη συνεδριάση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για τις δημαιρεσίες , για την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Σε αυτή τη συνεδρίαση προφανώς ο Ανδρέας Κατσανιώτης θα αναπτύξει την πρόταση του και αναμένεται η θέση του περιφερειάρχη και των παρατάξεων.

Μετά την ολοκλήρωση της Πρώτης Συνεδρίασης του Νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης προέβη μάλιστα και στην ακόλουθη δήλωση, κατά την οποία αναφέρεται στους λόγους της πρότασής του αυτής προς τον Περιφερειάρχη:

«Τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουν συναίνεση, σύνθεση, νέο τρόπο σκέψης και πράξης. Στο πλαίσιο αυτό – και έχοντας το 50% στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – προτείνουμε στον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη να επιλέξει στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης για μία από τις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών. 

Διεκδικούμε αυτό που αισθανόμαστε ό,τι μας έδωσε ο λαός της Δυτικής Ελλάδας με τη ψήφο του αλλά και ένα εργαλείο άσκησης ουσιαστικής πολιτικής για την προκοπή του τόπου μας.

Δεν ζητάμε κάποια θέση. Ζητάμε να μοιραστούμε την ευθύνη για να βοηθήσουμε στην προκοπή του τόπου. Η αντιπολίτευση της στείρας και επαναλαμβανόμενης κριτικής, δεν έχει θέση σε εμάς.  Από την άλλη όμως το νέο που εκπροσωπώ αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ως μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης της πολιτικής πρότασης και όχι ως μια διαδικασία συμφωνίας με τις προτάσεις της πλειοψηφίας. Αυτό το κάνουν όσοι έχουν φοβικά σύνδρομα και παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες εξουσίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε με το Νέο και θα αφήσουμε πίσω το Παλιό.

Μαζί, για να φτιάξουμε τον Τόπο μας. Καλή Αρχή!»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.