Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Πρόταση για κλείσιμο τεσσάρων αγροτικών κτηνιατρείων

Πρόταση για κλείσιμο τεσσάρων  αγροτικών κτηνιατρείων

A0CBA202168E39E34D325142CEF3589FΉδη οι πρώτες αντιδράσεις από κατοίκους των Οινιαδών για το κτηνιατρείο Κατοχής

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της περιοχής η πληροφόρηση πως και πάλι τίθεται επί τάπητος το θέμα του κλεισίματος του κτηνιατρείου Κατοχής, αλλά και άλλων με τελικό στόχο τη διατήρηση μόνο δύο κτηνιατρείων σε όλο τον νομό, αυτά δηλαδή του Μεσολογγίου και Αγρινίου.
Η εισήγηση από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Αντωνόπουλο για κλείσιμο των αγροτικών κτηνιατρείων όχι μόνο της Κατοχής αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Γ» και των κτηνιατρείων των Ναυπάκτου, Κατούνας και Θέρμου, λόγω έλλειψης προσωπικού και άλλων οικονομικών δυσχερειών, έφερε κτηνοτρόφους της περιοχής των Οινιαδών στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη όπου και του ζητήθηκε η μεσολάβησή του για να μην κλείσει το κτηνιατρείο.
Του κατατέθηκαν μάλιστα στοιχεία για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και τους λόγους που μια περιοχή όπως αυτή των Οινιαδών επιβάλλεται να διατηρήσει το δικό της αγροτικό κτηνιατρείο. Ο αντιπεριφερειάρχης φέρεται να εξετάζει όλες τις προτάσεις και τα ενδεχόμενα, εστιάζοντας κυρίως στην εύρεση λύσης ώστε να συνεχίσει η λειτουργία των κτηνιατρείων. Εκτός άλλωστε από τον Δήμο Μεσολογγίου, μεγάλο κομμάτι των δημοτών Θέρμου και Ξηρομέρου ασχολούνται και στηρίζουν την τοπική οικονομία μέσω της κτηνοτροφίας, γεγονός που από μόνο του καθίστα αναγκαία τη συνέχιση της λειτουργίας των κτηνιατρείων τους.
Δεν πρόκειται βέβαια για απόφαση, αλλά για μια πρόταση που έγινε και που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα υλοποιηθεί τελικά, καθώς και ο Δήμος Μεσολογγίου τουλάχιστον, που έχει λάβει γνώση του θέματος, ψάχνει από πλευράς του διεξόδους που θα δώσουν  λύσεις για την παραμονή της υπηρεσίας στην Κατοχή. Μία από αυτές είναι και η στέγαση του κτηνιατρείου στο κοινοτικό γραφείο της Κατοχής, για να ελαχιστοποιηθούν οι λειτουργικές δαπάνες.
Επόμενη κίνηση θα πρέπει λογικά να είναι η συζήτηση των όποιων προβλημάτων τυχόν αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα τρία κτηνιατρεία του νομού, ώστε οι Δήμοι να αναζητήσουν τις αντίστοιχες λύσεις.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.