Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση για ποδηλατική διαδρομή δίπλα στον Αχελώο

Πρόταση για ποδηλατική διαδρομή δίπλα στον Αχελώο

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, όμορφη, κοντά στο Αγρίνιο, επίπεδη, χωρίς αυτοκίνητα. Ξεκινάει από κάτω από τον Στράτο και συνεχίζει παράλληλα με τον ποταμό του Αχελώου (αύλακα) αλλά και σε ΑΣΦΑΛΗ απόσταση από αυτόν μέχρι και τη Γουριώτισσα (μάλλον, δεν τον έχω πάει μέχρι το τέλος του). Είναι ένα ωραίο τοπίο, στην επιστροφή του βλέπει κανείς το Παναιτωλικό όρος, ο δρόμος είναι εντελώς επίπεδος, ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ βέβαια, αλλά για τους πολλούς κατόχους ποδηλάτων βουνού (mountain) δεν θα είναι πρόβλημα. Υπάρχει πιο πριν χώρος να παρκάρει το αυτοκίνητό του, δεν είναι τόσο μακρυά από το Αγρίνιο και θα πρέπει να εκτιμήσει κανείς εκεί ότι θα απολαύσει μία βόλτα, ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ, χωρίς να αγχώνεται για τους ασυνείδητους πολλές φορές οδηγούς μέσα στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να σταματά και να ξανα-ξεκινά σε κάθε διασταύρωση.

Ο υπεύθυνος για την εκεί περιοχή Δήμος θα πρέπει όμως να φροντίσει για το εξής. Μετά από 2- 3 χλμ επί της συγκεκριμένης διαδρομής, ο δρόμος αρχίζει να στενεύει από βάτα, που εύκολα θα μπορούσαν να κοπούν. Επίσης, από ένα σημείο και μετά, επειδή μεγαλώνει η απόσταση από τα σπίτια του χωριού, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους πολλά σκουπίδια, μέχρι και κάποια κουφάρια ζώων… Αυτό ίσως είναι το μόνο μελανό σημείο της όλης διαδρομής. Συν το γεγονός, ότι θα πρέπει κανείς να μεταβεί μέχρις εκεί, πράγμα όχι και τόσο εύκολο πάντα. Αλλά πάγια άποψή μου είναι ότι ποδηλασία δίπλα στα αυτοκίνητα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ποδηλασία.

Συνοψίζοντας, θα πρότρεπα τον καθένα να επισκεφτεί την περιοχή και ας κάνει ποδήλατο μέχρι εκεί, όπου τα σκουπίδια θα αρχίσουν να του γίνονται πολύ ενοχλητικά.

Πως θα φτάσετε:
Κατευθύνεστε από το Αγρίνιο προς τη Στράτο και εκεί, που είναι η πρώτη είσοδος του χωριού Στράτος, αντί να στρίψετε δεξιά, στρίψτε αριστερά και αφήστε το αυτοκίνητό σας, στον μεγάλο χώρο που θα συναντήσετε μετά στα δεξιά σας. Συνεχίστε μετά με τα ποδήλατά σας όλο ευθεία και στα 100 μέτρα θα συναντήσετε τον αύλακα. Από κει και πέρα αρχίζει η βόλτα σας. Καλή διαδρομή!

Χρήστος Παππάς

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.