Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Πρόταση για τον υγειονομικό χάρτη θα κάνει το Περιφερειακό

Σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, μέσα στον Ιούνιο, θα τεθεί σε συζήτηση και θα διαμορφωθεί πρόταση της Περιφέρειας για τον υπό κατάρτιση νέο υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

Την απόφαση αυτή πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, Έργων και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

«Το αγαθό της Υγείας είναι ένα συλλογικό αγαθό που πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του και παράλληλα να υποστηρίζεται από διαρκώς αναβαθμιζόμενες δομές», τόνισε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια συντάσσεται με τον εξορθολογισμό των δαπανών στον χώρο της Υγείας αρκεί, ωστόσο, αυτό να μην αποβαίνει αρνητικά στην ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η Επιτροπή, μετά την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλου, αποφάσισε σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει εκτενής συζήτηση γύρω από τον νέο υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή και εκπροσώπων των φορέων Υγείας και το Σώμα να καταλήξει στην διαμόρφωση πρότασης που θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας πριν την 1η Ιουλίου, οπότε και πρόκειται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε, επίσης, την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ καθώς και για την προετοιμασία που έχει γίνει για την υποδοχή των νέων Υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων από την 1η Ιουλίου. Ο Περιφέρειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια αναδεικνύεται, πλέον, σε βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα και παράλληλα ο ρόλος της γίνεται κομβικός σε ό,τι αφορά στα έργα και στις υποδομές».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.