Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πρόταση της Hellenic Seaplanes για υδατοδρόμιο στο Μεσολόγγι

Πρόταση της  Hellenic Seaplanes για υδατοδρόμιο στο Μεσολόγγι

newego_LARGE_t_1101_54208209Μεγάλη επιτυχία είχε η παρουσία της Hellenic Seaplanes στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου “World Travel Market” όπου έλαβαν μέρος περισσότερες από 190 χώρες και πάνω από 20.000 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς των περιφερειών, δημάρχους, τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ξενοδόχους και εταιρείες ναύλωσης αεροσκαφών.

Η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη που είχε σύντομη συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας κατά την επίσκεψη της στην έκθεση δήλωσε ότι το υδροπλάνο είναι κάτι που όλοι περιμένουν με αγωνία και θα έχει την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έδωσε επίσης το παρόν της  στην έκθεση “Philoxenia”  της Θεσσαλονίκης όπου εμφανίστηκε με το δικό της περίπτερο σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οδηγό της Ελλάδος δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκθέτες, προσκεκλημένους και επισκέπτες της έκθεσης να γνωρίσουν την εταιρεία από κοντά και να μάθουν τα μελλοντικά της σχέδια για ασφαλείς και γρήγορες πτήσεις με υδροπλάνα από το καλοκαίρι του 2014.

Ταυτόχρονα, η Hellenic Seaplanes συνεχίζει τις συναντήσεις και συζητήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Ναυτιλίας για το θέμα της παραχώρησης χώρου για τα υδατοδρόμια εντός λιμενικών ζωνών έτσι ώστε να εκδοθεί μία εγκύκλιος για τα υδατοδρόμια όπου θα ξεκαθαρίζει εντελώς την διαδικασία. Ο νόμος 4146/2013 λέει συγκεκριμένα ότι για να προχωρήσει με την αδειοδότηση του υδατοδρομίου  πρέπει να υπάρχει η σύμβαση παραχώρησης η οποία όμως, φαίνετε να είναι δύσκολη στην απόκτηση της…

Συναντήσεις επίσης πραγματοποιεί με ΤΑΙΠΕΔ, ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου και άλλους φορείς που εμπλέκονται στην διαδικασία παραχωρήσεων για το Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο Αττικής  καθώς και για τα υδατοδρόμια στις λίμνες της Ελλάδας.

Παράλληλα  η εταιρεία συνεχίζει να καταθέτει τις προτάσεις της για δημιουργία υδατοδρομίων σε όλες τις  προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος  με τελευταία την υποβολή πρότασης στο Μεσολόγγι στις 27.11.2013 όπου χωρίς κάποια επιβάρυνση για το δημόσιο φορέα διαχείρισης του Λιμένα θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το υδατοδρόμιο Μεσολογγίου.

Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα  είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς. Η Hellenic Seaplanes επισήμανε o πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους είναι έτοιμη ξεκινήσει την διαδικασία και για  τα υπόλοιπα υδατοδρόμια έτσι ώστε να προλάβει να αναπτύξει τους προορισμούς μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο του 2014.

Επίσης, η Hellenic Seaplanes μέσα από τον Επιχειρηματικό Διαγωνισμό FUTURE SCOPE που θα γίνει στο ALBA Business School στις 29-30 Νοεμβρίου θα βραβεύσει και θα στηρίξει την νικήτρια ιδέα στον Τομέα του Τουρισμού.

www.capital.gr/

Πηγή:www.capital.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.