Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πρώην υπουργός στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών

Πρώην υπουργός στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών

28412658481BB96D32793BE13EA2DF85Ποινικοί κρατούμενοι καταδικασμένοι για υπόθεση τρομοκρατίας, αλλά και πρώην υπουργός που εκτίει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στη νέα μεγάλη υπόθεση εκβιαστών σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τη δράση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και μπράβων, σε συνεργασία με καταδικασμένους ως τρομοκράτες, αλλά και εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη που βρέθηκαν στις φυλακές για μίζες.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποκρυπτογράφηση ενός εγκλήματος που φέρεται να στήθηκε στην αποκαλούμενη VIP (6η) πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται είτε για εγκληματική οργάνωση είτε για άλλα αδικήματα, άνθρωποι της νύχτας, πρώην υπουργός καταδικασμένος για μίζες, πρώην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε επίσης για μίζες, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνέργεια σε δωροδοκία), ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φίλοι των προφυλακισμένων, μια νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος ΕΚΑΜμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοπός της οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες.

Ο πρώην υπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (με κάθε τρόπο, πιθανόν με τοποθέτηση βομβών σε συγγενικά του πρόσωπα) κρατούμενου πρώην στενού συνεργάτη του, για τον οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα ανατεθεί η δικογραφία του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία λόγω της σοβαρότητας, αλλά και των προεκτάσεων της υπόθεσης. Εκτός των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται στη δικογραφία κι άλλα ονόματα που ερευνάται η συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.