Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Εντυπώσεις από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Εντυπώσεις από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

dhm

Μερικά πράγματα που διαπιστώσαμε από το χτεσινό πρώτο δημοτικό συμβούλιο που έβγαλε πρόεδρο, μέλη επιτροπών και αντιπροσώπους:

1. Η παράταξη της πλειοψηφίας παρουσιάστηκε “μπετόν αρμέ” και κάπως έτσι θα πρέπει να αναμένεται για πολύ καιρό. Με τόση πλειοψηφία και τόσα χρόνια προσμονής εξουσίας χρειάζονται μεγάλα λάθη ή τεράστιες κρίσεις για να υπάρξει φθορά. Μια αιτίαση του κ. Τραπεζιώτη απαντήθηκε με…ομοβροντία από τους τρεις θεσμικούς που είχε εκείνη την ώρα η παράταξη Παπαναστασίου ήτοι δήμαρχο, προεδρεύοντα και υποψήφιο πρόεδρο. Ακόμα κι αν ο κ. Παπαναστασίου φάνηκε να προτιμά να μην πάρει διάσταση το θέμα. Πάντως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας φάνηκαν περισσότερο σφιγμένοι από όσο αναμέναμε. Θα περίμενε κανείς να το απολαμβάνουν περισσότερο, αλλά η πρεμιέρα έχει πάντα άγχος μέσα της…

2. Ο Μοσχολιός έκανε μια καλή κίνηση με το καλημέρα αφού δεν κράτησε για την παράταξη του τα μέλη των επιτροπών της αντιπολίτευσης όπως θα μπορούσε αν το πήγαινε σε ψηφοφορία. Αυτό έφερε και την πρώτη συνομιλία που προσωπικά έχουμε δει εδώ και καιρό με τον κ. Τραπεζιώτη. Ο τελευταίος ρώτησε “ποιον βάζεις;”, εννοώντας για Οικονομική Επιτροπή και η απάντηση ήταν “τον Ράπτη”, κάπως κοφτά, βέβαια. Δεν πειράζει κάτι είναι κι αυτό, να ξέρουμε ότι δεν χρειάζονται διερμηνέα μεταξύ τους.

3. Η παράταξη Τραπεζιώτη θα έχει ενεργό ρόλο και θα πάει σε…μάκρος τα δημοτικά συμβούλια. Ο επικεφαλής της όχι μόνο δεν θα αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, αλλά καθώς έχει και τον απαραίτητο οίστρο στο λέγειν θα φροντίζει να παίρνει μέχρι τελευταίας… ρανίδας τον χρόνο και το πολιτικό κεφάλαιο που του αναλογεί. Θα μάθουμε ή θα θυμηθούμε και μερικές ωραίες ελληνικές λέξεις κι ορολογίες, πράγμα καθόλου αμελητέο…

4. Η παράταξη Παπανικολάου θα κινηθεί στη γραμμή όλων των Λαϊκών Συσπειρώσεων που έχουμε δει εδώ και κάποιες τετραετίες στα δημοτικά συμβούλια (η αμφισβήτηση της δημοκρατικότητας των διαδικασιών και η άρνηση ψήφου μας το θύμισε). Απλά ίσως είναι σε πιο σκληρή γραμμή γιατί ο κ. Παπανικολάου δεν έχει και το…επικοινωνιακό που είχαμε συνηθίσει από τους Νικάκη και Αλεξάκη παλιότερα. Μοιάζει κάπως πιο “αλύγιστος”. Καινούριο στοιχείο και το χωροταξικό όπου ο κ. Δήμας θα είναι στα πίσω έδρανα μετά από 3,5 χρόνια μπροστά.

5. Τέλος, ο Στέλιος Μερμίγκης που εκπροσωπεί μόνος μια παράταξη θα έχει δύσκολο αλλά πολύ ταιριαστό ρόλο. Θα καλείται να “ενοχλεί” και να υπενθυμίζει ότι “υπάρχει και μια άλλη πρόταση”. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι χτεσινές του υποψηφιότητες για γραμματέας αλλά και μέλος επιτροπής. Εκεί όπου φάνηκε ότι τα κουκιά σε τέτοιες ψηφοφορίες θα τον φέρνουν σε κάπως μοναχικά μονοπάτια, που ίσως τελικά να είναι και τίτλος τιμής για συγκεκριμένο, όμως, κοινό.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.