Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Πρώτη επιτυχής επέμβαση καρωτίδος στο Αγρίνιο

epi-ipokrateioepi-epemvasi-karotidas1Η Γενική Κλινική «Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου Α.Ε» βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη – στην Αιτωλοακαρνανία -χειρουργική επέμβαση καρωτίδoς για προφύλαξη από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, την Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014, από τον Αγγειοχειρουργό κ. Κωνσταντίνο Γκούμα.
Ο 74χρονος ασθενής με ιστορικό Σακχαρώδη διαβήτη, Στεφανιαίας νόσου και Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο με δεξιά πυραμιδική συνδρομή (υπολειπόμενη κινητικότητα ΔΕ άνω και κάτω άκρου) από 2ετίας, υπεβλήθη σε ενδαρτηρεκτομή αριστερής κοινής και έσω καρωτίδος και τοποθέτηση συνθετικού εμβαλλώματος, καθώς εκτιμήθηκε ότι η χειρουργική αντιμετώπιση ήταν η ενδεδειγμένη μέθοδος προφύλαξης από ένα νέο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.epi-epemvasi-karotidas
Η επέμβαση (που πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία και διήρκησε περίπου 2 ώρες) περιελάμβανε τομή στην αριστερή τραχηλική χώρα , παρασκευή της αριστερής κοινής, έξω και έσω καρωτίδος, αγγειακό αποκλεισμό των ανωτέρω αγγείων (προσωρινή διακοπή της σύστοιχης αιματικής ροής προς τον εγκέφαλο), επιμήκη αρτηριοτομή της αριστερής κοινής και έσω καρωτίδος, ενδαρτηρεκτομή της κοινής, της έξω και της έσω καρωτίδος (αφαίρεση της αθηρωματικής πλάκας) και σύγκλειση της αρτηριοτομής με συνθετικό μόσχευμα. Ο ασθενής, μετά από μικρή νοσηλεία στη Γενική Κλινική, έλαβε εξιτήριο εντός 3 ημερών από τη χειρουργική επέμβαση.
epi-epemvasi-karotidas2Κύριος στόχος της Γενικής Κλινικής «Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου Α.Ε.» ήταν και παραμένει η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στην αιχμή της ιατρικής επιστήμης. Η συνεργασία της Κλινικής με τον Αγγειοχειρουργό κ. Κωνσταντίνο Γκούμα, αναμένεται να συνδράμει ουσιαστικά στην προσφερόμενη, από το Ίδρυμα, παροχή υπηρεσιών υγείας αλλά και στη διαμόρφωση συνθηκών ασφαλούς αντιμετώπισης της πλειονότητας των αγγειακών παθήσεων για τους κατοίκους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

Αγρίνιο, 10 Ιουλίου 2014
Από τη Γενική Κλινική «Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου Α.Ε.»

Γοργοποτάμου 16 Αγρίνιο Τ.Κ. 30100
Τηλεφ. Κέντρο : 26410-52084 Τηλέφ. ΦΑΞ. : 26410-47721

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.