Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Πυρά προς Καστανίδη και για τον ερχομό του στο Αγρίνιο

Πυρά προς Καστανίδη και για τον ερχομό του στο Αγρίνιο

Από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Με ανοιχτή επιστολή του (την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια) ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ατσαλάκης (φωτό) εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον υπουργό Χάρη Καστανίδη. Ο πρόεδρος των δικηγόρων του Μεσολογγίου επανέρχεται (και αναμασά) με τη γνωστή επιχειρηματολογία για το Εφετείο, ωστόσο σκληρός εμφανίζεται και για τον ερχομό του υπουργού την Τετάρτη στο Αγρίνιο. Κάνει λόγο για «προκλητικό πέρασμά έξω απ’ την Πύλη της ΕΞΟΔΟΥ, απ’ την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την Πρωτεύουσα του Νομού μας, για να μεταβείτε για τα “επινίκια” του ρουσφετιού σας και της μεροληψίας σας».
Παραθέτουμε την ανοιχτή επιστολή του κ.Ατσαλάκη με τη επισήμανση ότι μόνο επικοδομητική δεν είναι αυτή η στάση και το πνεύμα της επιστολής .

Η επιστολή Ατσαλάκη
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Καστανίδη – Αθήνα

Κύριε Υπουργέ,
Επαναφέρατε και προωθήσατε το Προεδρικό Διάταγμα, περί ίδρυσης Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ μας είχατε δώσει το ΛΟΓΟ ΣΑΣ στην κοινή σύσκεψη στο Υπουργείο, με τους Βουλευτές, Δημάρχους και εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων Αχαΐας (Πατρών) και Αιτωλ/νίας (Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγρινίου) ότι σε περίπτωση απόρριψης του σχετικού σχεδίου του Π.Δ. από το ΣτΕ, αν το επαναφέρετε επικαιροποιημένο θα έμπαινε και το θέμα της έδρας του, με ερώτημα πλέον και για την ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας.
Όμως, προκλητικά και απαράδεκτα δεν τηρήσατε το λόγο σας, ίσως, βρήκατε πρόθυμους συνηγόρους σας Βουλευτές του Νομού μας, που λειτουργούν ως Βουλευτές Αγρινίου και τοπάρχες και προχωρήσατε με επιλογή έδρας στο νεοϊδρυόμενο Εφετείο, το Αγρίνιο, αντί του ορθού, νομίμου και δικαίου της Ι.Π. Μεσολογγίου.
κ. Υπουργέ,
Ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης ενεργείτε ΑΔΙΚΑ, κατά παράβαση στοιχειωδών Αρχών και Αξιών κάθε ευνομούμενης, συνταγματικά κατοχυρωμένης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, θεσμικά οργανωμένης και λειτουργούσης Ελληνικής Πολιτείας, που οφείλει την ύπαρξή της στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ», στο έπος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Η πρωτοφανής ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, καθότι ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ τα Εφετεία ιδρύονται στις έδρες των Νομών, εκθέτει τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση και συνολικά την Ελληνική Πολιτεία, γιατί αντί παντοτινού ΧΡΕΟΥΣ και ΤΙΜΗΣ σ’ αυτή την ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ, εγκληματείτε κατάφωρα σε βάρος των δικαίων της και των αυτονόητων. Επίσης, εκθέτετε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, εγγυητή του Πολιτεύματος και της λειτουργίας του, που πρόσφατα χαρακτήρισε το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ως την «ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» (Κ. Παπούλιας 2010).
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ, πρωτοδιακηρύχθηκαν και πρωτοεφαρμόστηκαν οι Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας των Δικαστηρίων της Χώρας, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ, πρωτολειτούργησε το Δικαστήριο των Εκκλήτων (Εφετείο) και δικαιωματικά ζητούμε και είναι υποχρέωση της Πολιτείας η επανίδρυση και επαναλειτουργία του Εφετείου Δυτ. Στερεάς Ελλάδας. Πραξικοπηματικά στεκόμενος έναντι των ΘΕΣΜΩΝ, με ψηφοθηρικές λογικές και σκοπιμότητες, επιλέξατε γείτονα πόλη του Νομού μας, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να συνηγορεί σ’ αυτό.
Αφού, στην πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας, στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, εδράζεται το ιστορικό ομώνυμο Πρωτοδικείο που προηγείται του άλλου Πρωτοδικείου (Αγρινίου) του Νομού μας, απ’ όπου αποσπάσθηκε το τελευταίο όταν αναβαθμίσθηκε από Ειρηνοδικείο σε Πρωτοδικείο (μετά από έναν αιώνα), με την δέσμευση του Ελληνικού Κράτους και των Αρχών της γείτονος πόλης (Δήμου και Δικηγορικού Συλλόγου) ότι θα ιδρύετο το Εφετείο στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Αφού, το νεοϊδρυόμενο Εφετείο, περιλαμβάνει τα Πρωτοδικεία Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου και Λευκάδας, που η τελευταία υπάγεται στο Πρωτοδικείο (Διοικητικό) της Ι.Π. Μεσολογγίου και ισαπέχει χιλιομετρικά από Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Αφού η πρωτεύουσα του Νομού, το Μεσολόγγι βρίσκεται μεταξύ των δύο άλλων μεγάλων πόλεων του Νομού, του Αγρινίου και της Ναυπάκτου, που η τελευταία υπάγεται στο Πρωτοδικείο μας, και ο Δήμος Ναυπακτίας ζητά να έχει έδρα το Εφετείο την Ι.Π. Μεσολογγίου, διαφορετικά να παραμείνει στο Εφετείο Πατρών, που τώρα υπαγόμαστε. Αφού, τα Πρωτοδικεία Μεσολογγίου και Αγρινίου έχουν τον ίδιο, περίπου, αριθμό εκδικαζόμενων υποθέσεων και απέχουν μεταξύ τους 20 λεπτά της ώρας. Αφού η Ι.Π. Μεσολογγίου, έχει τις υποδομές (κτίριο, δρόμους, συγκοινωνίες κ.λπ.) για να φιλοξενηθεί σχεδόν ανέξοδα το Εφετείο και προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Αφού, από ένα Περιφερειακό Θεσμό της Δυτικής Ελλάδας, το Εφετείο (Πατρών), αποσπάται στην Αιτωλ/νία και όφειλε να είναι στην Έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, την Ι.Π. Μεσολογγίου.
ΕΚΤΟΣ αν κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης σκοπεύετε και θέλετε, αναιτιολόγητα και διακριτικά, απροκάλυπτα και πραξικοπηματικά ενάντια στην Πολιτειακή Οργάνωση και την συγκρότηση του Κράτους και των Θεσμών του, να μας καταργήσετε σαν Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας. Για το ανωτέρω διερωτάται ο ακέραιος και ο έντιμος συντοπίτης μας, τ. Υπουργός Αναστάσιος Πεπονής (βλ. σχετικό δημοσίευμα), καθώς και ο αείμνηστος Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος είπε: «Το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και μία καλύβα να έμενε θα είναι πάντα η Πρωτεύουσα», η πρωταθλήτρια των πόλεων της Ελλάδας.
κ. Υπουργέ, έτσι αντιλαμβάνεστε και εκτελείτε το θεσμικό σας ρόλο με την κατάφωρη, εγκληματική ΑΔΙΚΙΑ, αντί του οφειλόμενου ΧΡΕΟΥΣ και ΤΙΜΗΣ της ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους και εσείς ως Έλληνας;
ΖΗΤΑΜΕ την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου για την τροποποίηση της διάταξης του Π.Δ. που αφορά την έδρα του νεοϊδρυόμενου Εφετείου, που πρέπει και οφείλει να έχει την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλ/νίας. Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, έχει την ιστορική ευθύνη να αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή και την υποχρέωση, με αρετή και τόλμη, να κατευθύνει τους συνεργάτες του και κυβερνώντες να λειτουργούν με Αρχές και Αξίες που θα διαπαιδαγωγούν και θα διδάσκουν το Λαό και τις επερχόμενες γενιές. Έχουμε ανάγκη εύρυθμης και σύννομης λειτουργίας των θεσμών, συμβόλων και παραδειγματισμού. Είναι ΧΡΕΟΣ της Πολιτείας, παντοτινό, ειδικότερα στις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζεται η χώρα μας και ως προς την ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, για ό,τι δικαιωματικά της ανήκει.
ΖΗΤΑΜΕ απ’ τον Πρωθυπουργό μας στις πραγματικά πολλές, σημαντικές και δύσκολες ευθύνες και υποχρεώσεις του να πάρει την πρωτοβουλία άρσης της ΑΔΙΚΙΑΣ και του εγκλήματος σε βάρος της ΠΟΛΗΣ, παγκοσμίου συμβόλου της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και κοιτίδας της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ του Έθνους μας.
ΤΩΡΑ, που ετοιμαζόμαστε Έλληνες και Φιλέλληνες να προσκυνήσουμε και να αποτίσουμε την οφειλόμενη ΤΙΜΗ στο ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, που με την καρτερία και την ΘΥΣΙΑ τους, το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ και την ΕΞΟΔΟ, φώτισαν αιώνιες και πανανθρώπινες αρχές και αξίες και στη σημερινή συγκυρία έχει ανάγκη η Χώρα μας και ο Λαός μας, για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. Πιστεύουμε και ελπίζουμε στην αναγκαία και άμεση πρωτοβουλία του, για την αναβάθμιση των θεσμών, του κύρους της Δικαιοσύνης και του Κράτους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης, σα να μην έφθανε η διακριτική, μεροληπτική, απαράδεκτη, προκλητική ενέργειά σας και η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή και το έγκλημα σε βάρος της Ι.Π. Μεσολογγίου, συνεχίζετε προκλητικά να προγραμματίζετε διάλεξή σας στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 6 Απριλίου, με θέμα: «Ο ρόλος της δικαιοσύνης στην έξοδο απ’ την κρίση». Να μιλήσετε μήπως για τις αρχές και αξίες ενός Κράτους Δικαίου, που πρώτος εσείς, αρμόδιος Υπουργός αναιρείτε και ασεβείτε καταρρακώνοντας το κύρος των θεσμών και της Δικαιοσύνης; Μήπως, να μιλήσετε για την οικονομική δυσχέρεια του κράτους, που συγχωνεύει Σχολεία, Νοσοκομεία και κλείνει Πρεσβείες μας για περιορισμό των δημοσίων δαπανών, που εμείς σεβόμαστε θεωρώντας ότι δεν θα προχωρούσατε σε ίδρυση νέων Εφετείων, για τα οποία δεν υπήρχε ανάγκη (εκτός του Ηρακλείου και ίσως της Μυτιλήνης, σίγουρα όχι της Χαλκίδας και ημών) και να δημιουργηθούν με βεβαιότητα επιπλέον λειτουργικά προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, από έλλειψη Δικαστών, προσωπικού και πιστώσεων; Εμείς, επίσης, επιδείξαμε κατανόηση στις συγχωνεύσεις και τον «Καλλικράτη» παντού, για εξορθολογισμό και εξοικονόμηση εξόδων, για περιορισμό του δημοσίου χρέους. Γνωρίζουν λεπτομερώς αυτά ο Πρωθυπουργός, ο Προϊστάμενος Υπ. Οικονομικών και … η “Τρόικα”;
Αλλά, να επανέλθουμε στο προκλητικό πέρασμά σας έξω απ’ την Πύλη της ΕΞΟΔΟΥ, απ’ την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την Πρωτεύουσα του Νομού μας, για να μεταβείτε για τα “επινίκια” του ρουσφετιού σας και της μεροληψίας σας. Επιτρέψτε και σε μας, που ΑΠΕΧΟΥΜΕ αγωνιζόμενοι για τα δίκαια και τα αυτονόητα να σας “υποδεχθούμε” μαζί με τους φορείς, Υπερασπιστές του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, στην εκδήλωση ή καθ’ οδόν ή… Δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα. Αντίθετα, αίτημά μας θα είναι η αντικατάστασή σας και η απομάκρυνσή σας απ’ την Κυβέρνηση, για το πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα και εκτροπή στην ιστορία, από ίδρυσης του Κράτους μέχρι σήμερα, όπου τα υφιστάμενα και τα τρία (3) νεοϊδρυόμενα Εφετεία εδράζονται στις Πρωτεύουσες των Νομών. Όμως, για ένα να είστε βέβαιοι (Υπουργός και τοπάρχες Βουλευτές) στη μικρή και ασήμαντη πορεία σας μπρος στην ΕΠΟΠΟΙΙΑ και την ΑΘΑΝΑΣΙΑ του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, μπορείτε με τις ενέργειές σας να κερδίσετε αιώνιο “μέρος” αρνητικής μνήμης των πράξεων και των έργων σας. Ήδη έχει προταθεί δίπλα στο Μνημείο στην είσοδο της Ι.Π. Μεσολογγίου, που αναγράφεται με χρυσά γράμματα «ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», εφόσον αλαζονικά και προκλητικά συνεχίσετε τον θεσμικό εκτροχιασμό σας σε βάρος του Αγίου Τόπου της Πολιτείας, να αναγραφεί με μαύρα γράμματα «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΣΕ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ» που θα αναφέρουν το όνομά σας, ως Υπουργού και των Βουλευτών που συνέργησαν. Εφόσον δεν υπάρξει πρωτοβουλία διόρθωσης και αποκατάστασης της πρωτοφανούς ΑΔΙΚΙΑΣ. Για να γνωρίζουν Έλληνες και Φιλέλληνες επισκέπτες, προσκυνητές και να αποτελεί αιώνια διδαχή και παραδειγματισμό όλων μας και των απογόνων μας.
Λυπούμαστε για τα τελευταία γραφόμενα από υπερχειλίζουσα οργή και αγανάκτηση, που προκαλούν η παράλογη, προσβλητική, απαξιωτική και ασέβαστη ενέργειά σας με την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή και το έγκλημα σε βάρος του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα γραφόμενα και οι πράξεις μας κινούνται στο διαχρονικό ΜΗΝΥΜΑ των προγόνων μας, των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ.

Ι.Π. Μεσολογγίου 2/4/2011 Με οργή και αγανάκτηση
Ο Πρόεδρος
του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.