Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Πυρετός διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο

Μέσα ο Βερελής,ποιοι άλλοι “κλείδωσαν”

Πυρετός διεργασιών είναι σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Οι ιθύνοντες της Ιπποκράτους δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς επιδιώκουν η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων να γίνει ως την Μ.Πέμπτη.
Oι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς τις τελευταίες ημέρες γίνονται βολιδοσκοπήσεις σε πρόσωπα για να συστρατευθούν στην εκλογική μάχη από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή, δεδομένου ότι το αυθόρμητο ενδιαφέρον μόνο ικανοποιητικό δεν ήταν.
Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν πως είναι πλέον δεδομένη η επιστροφή στη λίστα του υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη Χρίστου Βερελή. Εκτός από πρώην υπουργός βέβαια ο Βερελής είναι στενός πολιτικός φίλος του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και το 2007 πρωτοστάτησε δίπλα του στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία. Έκτοτε άρχισε η σταδιακή ρήξη του με τον Γ.Παπανδρέου με το χάσμα να μεγαλώνει μετά την επιλογή του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού να παραιτηθεί την άνοιξη του 2009 από την βουλευτική έδρα για να διεκδικήσει τη δικαίωση του στην υπόθεση ΜΑΝ. Το χάσμα Βερελή-Παπανδρέου έγινε αγεφύρωτο μετά την απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον κόψει από το ψηφοδέλτιο του 2009.
Τώρα ο Χρίστος Βερελής επανακάμπτει στο πολιτικό προσκήνιο και η συμμετοχή του στη λίστα όπως είναι φυσικό επηρεάζει τις ευρύτερες διεργασίες για την κατάρτισή της. Η συγκρότηση της λίστας φυσικά ξεκινά από του τρεις εν ενεργεία βουλευτές, τον υφυπουργό Θ.Μωραΐτη και τους Σοφία Γιαννακά και Ανδρέα Μακρυπίδη. Οριστικά και αμετάκλητα δεν θα είναι στη λίστα ο πρώην νομάρχης Θύμιος Σώκος που προ ημερών διακίνησε την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του.
Στη λίστα θα είναι εξάλλου ο Ναυπάκτιος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ενώ σήμερα θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή ή μη του πρώην δημάρχου Ινάχου Θ.Τορουνίδη. Ο Θ. Τορουνίδης πολιτεύτηκε και το 2009 αλλά έκτοτε δεν κρύβει τη δυσφορία του για την κυβερνητική πολιτική αλλά και άλλες τακτικές του κόμματος. Θεωρείται πάντως πιθανό να πεισθεί πλέον να συστρατευθεί αλλά εάν αυτό δεν γίνει ανοιγει ο δρόμος για την άλλοτε αντιδήμαρχό του στον Ίναχο Έφη Καρδάρα (αντιδήμαρχο πλέον του δήμου Αμφιλοχίας).
Στο ΠΑΣΟΚ έγιναν πάμπολλες επαφές με στελέχη, κυρίως από την αυτοδιοίκηση, τις τελευταίες ημέρες ενώ διακινήθηκαν πολλά πιθανά και απίθανα ονόματα. Πολλά εξάλλου έπεσαν στο τραπέζι χθεσινής συνάντησης στελεχών στην Πάτρα στην οποία παρέστησαν μέλη της νομαρχιακής, κομματικοί και αυτοδοικητικοί παράγοντες. Πλέον απόψε οι πληροφορίες συγκλίνουν πως δύο εκ των ονομάτων στη λίστα θα είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Παππάς και ο πρώην αντινομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χριστογιάννης. Δεν έχει πάντως εκλείψει εντελώς η περίπτωση του πρώην αντινομάρχη Γ.Ψαράκη που πολιτεύτηκε και το 2009.
Οι διεργασίες πάντως αναμένεται να κορυφωθούν και να καταλήξουν ακόμη και σήμερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.