Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Πυρετός προετοιμασιών για την υποδοχή (Κυριακή) του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Πυρετός προετοιμασιών για την υποδοχή (Κυριακή) του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Πυρετός προετοιμασιών στις εκκλησιαστικές αρχές του Νομού και τη δημοτική αρχή Αγρινίου είναι σε εξέλιξη για την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμου την Κυριακή στο Αγρίνιο. Ο Αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Αγρινίου Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστοφόρου.
Άρτι αφιχθείς στο Αγρίνιο, την Κυριακή, θα γίνει δεκτός, με ;Aγημα και Φιλαρμονική να αποδίδουν τιμές στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου όπου θα χοροστατήσει του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, συγχοροσταντούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Τη Δευτέρα 9 Μαΐου, 7.00 π.μ., προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί (11.55) στο δημαρχείο Αγρινίου και μετά από μια μικρής διάρκειας συνομιλία που θα έχει στο γραφείο του δημάρχου, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του ως Επίτιμου Δημότη Αγρινίου. Θα εκφωνήσει λόγο ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός και μετά την αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος θα παραλάβει το Κλειδί της πόλης και τον Πάπυρο με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στις 6.30 μ.μ στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου θα τελεστεί ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 7.15 μ.μ η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Πιθανότατα το λόγο προς το λαό του Αγρινίου στην Κεντρική Πλατεία θα εκφωνήσει ο Αρχιεπίσκοπος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.