Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πυροβόλησαν σκυλίτσα στο κεφάλι

Πυροβόλησαν σκυλίτσα  στο κεφάλι

NafpaktosPyrovolimeni (3)Στην περιοχή της Μακύνειας κοντά στη Ναύπακτο ζούσε η Ξανθούλα, η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία εντοπίστηκε από μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Φιλόζωων Ναυπάκτου τραυματισμένη, να έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι. Το ζώο πιθανότατα το πυροβόλησε κάποιος επειδή μάλλον του κυνηγούσε τα πρόβατα που βρίσκονται στη γειτονιά της. Η Εθελοντική Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου εξηγεί ότι το ζώο γεννήθηκε αδέσποτο και ζούσε στην περιοχή που γίνονται ανασκαφές στην αρχαία Μακύνεια, ήταν φύλακας σε κοπάδι από πρόβατα.Πέρσι είχε εγκαταλειφθεί με τα δύο αδέρφια της στην παράλια της περιοχής. Αρχικά την εντόπισε εκεί μια οικογένεια, η οποία έμενε κοντά και επέμενε ότι την ήθελε πολύ, γι’ αυτό και δεν την παρέδωσε σε μέλος της Εθελοντικής Φιλοζωικής Ομάδας Ναυπάκτου που ενδιαφέρθηκε για την τύχη της, λέγοντας ότι θα ζει στην άυλη του σπιτιού.

 

 

Αργότερα η οικογένεια, επειδή η σκυλίτσα έγινε μεγαλόσωμη, τη μετέφερε στα πρόβατα που έχουν. Όμως όταν η εθελόντρια πληροφορήθηκε ότι τα κυνηγούσε του ζήτησε ξανά να την πάρει.Όμως οι ιδιοκτήτες της Ξανθούλας επέμεναν ότι σταμάτησε να κυνηγάει τα ζώα και πάλι δεν την παρέδωσαν. Όμως το η εθελόντρια πληροφορήθηκε ότι η σκυλίτσα συνεχίζει να κυνηγάει τα πρόβατα γείτονα και έσπευσε να ελέγξει τι συμβαίνει. Έτσι τη βρήκε αιμόφυρτη από πυροβολισμό στις 25 Νοεμβρίου.

 

 

Η σκυλίτσα φαινόταν ότι υπέφερε. Ήταν κατατρομαγμένη αλλά η οικογένεια της και πάλι δεν ήθελε να τη δώσει, ωστόσο δεν σκόπευε να την πάει ούτε σε κτηνίατρο, γι’ αυτό και η εθελόντρια χωρίς πολλά – πολλά την πήρε και έφυγε.Άλλωστε η Ξανθούλα είχε στειρωθεί μερικούς μήνες πριν από την Εθελοντική Ομάδα Φιλόζωων Ναυπάκτου γιατί εκείνοι οι οποίοι την «ήθελαν» ουσιαστικά και όπως αποδείχτηκε τελικά δεν έδιναν δεκάρα για το ζώο…

 

 

Ο ιδιοκτήτης της ανέφερε πως δεν είχε ιδέα ποιος την πυροβόλησε. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στην Αχαΐα στο Σταθμό Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου Πατρών και εκεί εξετάστηκε από κτηνίατρο.Η ζωή της δεν κινδυνεύει άλλα έχει χάσει την όραση της στο ένα μάτι. Όποιος θέλει να ενημερωθεί ή να τη βοηθήσει προσφέροντας της ένα σπιτικό μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα: 2610996200, 2610996482 τις καθημερινές 09:00 – 15:00 στον Σταθμό Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου Πατρών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.