Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Πυροσβέστες της Αιτωλοακαρνανίας συνδράμουν σε Λακωνία και Κορινθία

ÍÁÕÐËÉÏ ÊÁÇÊÅ ÐÁËÉ Ç ÊÁÑÁÈÙÍÁ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται σήμερα πολλές περιοχές της Ελλάδας. Οι εστίες φωτιάς έχουν σπείρει πανικό στους κατοίκους σε Λακωνία, Κορινθία και Υμηττό  που βλέπουν τα δάση να καίγονται και τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν. Στα πύρινα μέτωπα, δυνάμεις έχουν φύγει και από την Αιτωλοακαρνανία για να βοηθήσουν την όλη κατάσταση. Ένα όχημα με δύο πυροσβέστες από την Π.Υ. Αμφιλοχίας και αντίστοιχα από την Π.Υ. Μεσολογγίου έχουν σταλεί σε περιοχές της Λακωνίας. Στη Νεάπολη Λακωνίας έχει σταλεί όχημα με δύο άνδρες της Π.Υ. Αγρινίου. Από την Π.Υ. Ναυπάκτου, ένα υδροφόρο όχημα με δύο πυροσβέστες έχει φύγει για συνδρομή στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται ωστόσο οι Π.Υ. του Νομού και για την περιοχή, αφού οι δυνατοί άνεμοι επιφυλάσσουν κινδύνους τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με τους φόβους να αυξάνονται τώρα που τα τέσσερα οχήματα θα λείπουν, πιθανότατα για όλα το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκαν μικρές εστίες φωτιάς που έκαψαν κυρίως ξερά χόρτα, στο Μεσολόγγι, στην περιοχή του ΤΕΙ, στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Μεσολογγίου και στην Άβαρη Μεσολογγίου. Σε Μέγα Δένδρο και Ταξίαρχο Θέρμου κάηκαν περί τα δύο στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Φωτιά σε καλάμια εκδηλώθηκε στο Παναιτώλιο και το Καινούργιο. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.