Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Πως βλέπουν στο Αγγελόκαστρο την ανέγερση φυλακών

Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου της ερχόμενης Τετάρτης είναι η παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην περιοχή Αγγελοκάστρου για την κατασκευή και λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος.Η προς έγκριση τοποθεσία, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται «Αξέρα», βρίσκεται δίπλα από τον ποταμό Αχελώο, 5 περίπου χλμ από το κέντρο του χωριού και 8 από τον κόμβο της Ιόνιας οδού προς Αγγελόκαστρο.

Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των  κατοίκων είναι θετικές, αν και δεν λείπει ο αντίλογος. Οι θετικές αντιδράσεις των κατοίκων οφείλονται στο ότι οι ίδιοι οι Αγγελοκαστρίτες περιμένουν κάποια οφέλη από την κατασκευή των φυλακών στον τόπο τους. Τα οφέλη αυτά μεταξύ άλλων  έχουν σαφώς να κάνουν και με την προσφορά εργασίας σε ντόπιους σε έργα που αφορούν το κατασκευαστικό κομμάτι αλλά σε θέσεις σωφρονιστικού προσωπικού αργότερα, ενώ οι ίδιο προσβλέπουν και σε κέρδη του ταμείου της τοπικής κοινότητας από τα έσοδα που πιθανώς θα υπάρξουν από τις φυλακές στο χωριό.

Οι κάτοικοι μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζητούν την αξιοποίηση ολόκληρης της έκτασης που υπολογίζεται στα 300 περίπου στρέμματα για να τονωθεί η τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα ζητούν εκτός από την κατασκευή του κτηρίου και την κατασκευή άλλων χώρων πέριξ αυτού που θα προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης σε όσους επισκέπτονται τις φυλακές . Εκπρόσωποι και κάτοικοι του χωριού θα δώσουν το παρόν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης με σκοπό να περιγράψουν το πλαίσιο των διεκδικήσεων τους.  Και όπως λέγεται αν αυτό δεν υιοθετηθεί δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποδοχή της πρότασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.