Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Πως δρούσαν οι ζωοκλέπτες της Παλαίρου

Πως δρούσαν οι ζωοκλέπτες της Παλαίρου
Τα σύνεργα της σπείρας

Επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία υπήρξε για την εξάρθρωση σπείρας πέντε ζωοκλεπτών στην περιοχή της Παλαίρου. Πρόκειται  για τέσσερις ημεδαπούς (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 28, 23, 24 και 45 ετών και έναν 20χρονο  ομογενή  από την Αλβανία. Το ένα άτομο, ο 28χρονος,  συνελήφθη με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού . Φερεται ουσιαστικά να ήταν ο ιθύνων νους.

Οι πέντε σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λευκάδος ωστόσο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, στον Ανακριτή Λευκάδας. Μέχρι τότε θα κρατούνται στα κρατητήρια της Α/Δ Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο

Οι ζωοκλέφτες, είχαν ο τρόμος των κτηνοτροφών της περιοχής. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας προέκυψε ότι το τελευταίο μήνα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει άλλες πέντε ζωοκλοπές – ζωοκτονίες στην ευρύτερη περιοχή αφαιρώντας συνολικά ένα μοσχάρι και δεκαεννέα αμνοερίφια τα οποία κατέληγαν σε ψησταριές και κρεοπωλεία των Ιωαννίνων. Για την διάπραξη των  ζωοκλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, στα οποία φόρτωναν τα αμνοερίφια, ενώ τα βοοειδή, τα θανάτωναν με χρήση όπλου στο χώρο της κλοπής αφαιρώντας το κρέας τους.

Ενα από τα δύο οχήματα

Η σύλληψη των πέντε ημεδαπών έγινε χθες ως  αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών των αστυνομικών για την εξιχνίαση ζωοκλοπών που είχαν συμβεί το τελευταίο  διάστημα στη περιοχή.Ειδικότερα χθεςνωρίς το πρωί, οι δράστες κινούμενοι με δυο οχήματα, μετέβηκαν σε ποιμνιοστάσιο 35χρονου ημεδαπού, στην Πάλαιρο, όπου αφαίρεσαν πέντε αμνοερίφια.Αμέσως μετά την κλοπή, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και σε έλεγχο που ενήργησαν στα οχήματά τους βρήκαν τα πέντε ζώα που μόλις είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα.

Σε έρευνα μάλιστα στην οικία της 45χρονης συλληφθείσας στην Πάλαιρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πιστόλια κρότου, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα αεροβόλο όπλο ,ένα τοξοβόλο όπλο με τέσσερα βέλη, μια γεμιστήρα, τρεις μπαλντάδες κοπής κρέατος, τρεις λίμες τρόχησης μαχαιριών και 13 μαχαίρια κοπής κρέατος.Κατά τις έρευνες  κατασχέθηκαν επίσης έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα επικοινωνίας για την διάπραξη των ζωοκλοπών καθώς και τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των κλεμμένων ζώων.

Τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το προανακριτικό  έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα  Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.