Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Πως επιτήδειος εξαπάτησε αγρινιώτες

Πως επιτήδειος εξαπάτησε αγρινιώτες

Πως επιτήδειος εξαπάτησε αγρινιώτες

Την πρωτότυπη δράση ενός επιτήδειου που εξαπάτησε αγρινιώτες περιγράφει δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΕΙΑ και της δημοσιογράφου Νανάς Θεοδωροπούλου. Έχει ως εξής:

Η φαντασία των απατεώνων ως γνωστόν είναι ανεξάντλητη. Ενός όμως βορειοελλαδίτη (πιθανότατα) που «έδρασε» για λίγες μέρες στο Αγρίνιο η πρακτική του ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη…
Οι αστυνομικές αρχές του Αγρινίου πλέον αναζητούν ένα άτομο που διέμεινε για αρκετές ημέρες στην πόλη. Όπως προέκυψε, το Αγρίνιο απλώς ήταν ένας από τους πολλούς σταθμούς του ανά την Ελλάδα. Σε κάθε πόλη -σύμφωνα με τις πληροφορίες- παρέμεινε για λίγες μέρες. Κατά τη διαμονή του φέρεται να επιχειρούσε την εξαπάτηση ντόπιων και λίγο πριν τον πάρουν… γραμμή αναχωρούσε για … άλλες πολιτείες.
Ο συγκεκριμένος λοιπόν «κύριος» διέμεινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης .Κατά την παραμονή του προσέγγισε πολλούς ντόπιους .Τους παρουσιάστηκε ως πατέρας του οποίου η κόρη επρόκειτο να έρθει στην πόλη για να εργαστεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου (κατ’ άλλη εκδοχή εμφάνισε την κόρη του ως μέλλουσα φοιτήτρια στην πόλη). Για να γίνει μάλιστα πιστευτός ζήτησε τη βοήθεια των ντόπιων για να βρει το κατάλληλο σπίτι για την κόρη του. Αυτοί προθυμοποιήθηκαν, του βρήκαν μεσίτη, δικηγόρο, συμβολαιογράφο…
Η εν γένει συμπεριφορά του λοιπόν τον διευκόλυνε να γίνει πιστευτός όταν από άτομα με τα οποία έκανε παρέα ζήτησε χρηματικές διευκολύνσεις για να αγοράσει ιατρικά υλικά για προσωπική ανάγκη του.
Εν τέλει ο συγκριμένος κύριος αφού πήρε χρήματα… εξαφανίστηκε, άφησε απλήρωτο φυσικά το ξενοδοχείο και βέβαια χωρίς… υπογραφή τα συμβόλαια για το σπίτι. Με 1500 ευρώ λιγότερα άφησε και αγρινιώτη που πλέον τον μήνυσε.
Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της κάποια στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση και αντλώντας πληροφορίες και από αστυνομικές αρχές άλλων περιοχών ερευνά τη δράση του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.