Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πως θα περνούν απέναντι στη εθνική οδό;

Πως θα περνούν απέναντι στη εθνική οδό;

Στην εθνική οδό από Σπρίντερ μέχρι Ερμίτσα

Όλο και περισσότερο διαμαρτύρονται επιχειρηματίες που βρίσκονται στην εθνική οδό Αγρινίου-Αντιρρίου για τα έργα ανακατασκευής που γίνονται. Αυτή την εποχή τα έργα εστιάζουν στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Αγρινίου όπου κάποια στιγμή διαπιστώθηκε ότι η είσοδος και η έξοδος όταν αυτό θα λειτουργήσει  θα είναι προβληματική. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι τα έργα είναι μέρος παλιότερων εργολαβιών που αφορούσαν την ανάπλαση του οδοστρώματος και τη βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου από τον κόμβο “Σπρίντερ” μέχρι την Ερμίτσα. Μαζί δε με την ανάπλαση του οδοστρώματος και τη διαχωριστική νησίδα που επρόκειτο να μπει έγινε και μια σειρά από δίκτυα και υποδομές,  για την αποχέτευση και τα όμβρια ύδατα που παραδοσιακά πλημμυρίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το πρόβλημα όμως είναι σημαντικό. Όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση, ειδικά 100 μέτρα πριν το νοσοκομείο μέχρι τον κόμβο του Παναιτωλίου αν θες να στρίψεις αριστερά προς τις επιχειρήσεις σε αυτό το κομμάτι του δρόμου είναι πρακτικά αδύνατο. Νταλίκες που έρχονται από τα Γιάννενα απλά αδυνατούν να μπουν στα σημεία αυτά ενώ όπου μπορούν να γυρίσουν, αυτό γίνεται  όπου βρεθεί πλάτωμα μετά το Παναιτώλιο στο δρόμο προς Συκιά! Ακόμα και τα μικρότερα αυτοκίνητα για να “μπουν” αριστερά ακινητοποιούνται στη μέση του οδοστρώματος βγάζουν φλας και αν τους δει το αμάξι που ακολουθεί έχει καλώς… Παράλληλα υπάρχουν επιχειρήσεις που διαμαρτύρονται ότι για να στρίψουν, χωρίς να κάνουν αναστροφή και κινδυνέψουν, πρέπει από την περιοχή  να πάνε στον κυκλικό κόμβο των “Σπρίντερ” και να γυρίσουν πίσω. Και καλά τώρα αλλά όταν θα υπάρχει νησίδα; Ή όταν θα συμβεί κάτι σε κάποιον άνθρωπο στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος και θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο; Θα διασχίσει κάποιος έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο κάθετα ή θα πάρει τον παθόντα, θα γυρίσει με κατεύθυνση στο Αγρίνιο και όπου βρει να γυρίσει(σ.σ. μάλλον στον κόμβο που αναφέραμε)θα στρίψει για να πάει στο νοσοκομείο.

Είναι βέβαιο πως όταν  θα γίνει αυτός ο δρόμος θα υπάρχουν καινούριες ανάγκες, ειδικότερα αν το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη και δικαιώσει τις προοπτικές του. Θα υπάρξει ανάγκη για διαβάσεις(πιθανότατα υπόγειες) και για πολλές εξόδους-εισόδους. Μήπως πρέπει να το δει κάποιος τώρα που είναι νωρίς το θέμα;

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.