Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Πως και από ποιους προσκαλούνται οι Βούλγαροι μετανάστες;

Επιστολή στον Εισαγγελέα από τον αντιδήμαρχο Ι.Π.Μεσολογγίου
Παντελή Καρατσώλη

Με αφορμή τον θάνατο του βρέφους που συνέβη εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μεταναστών από τη Βουλγαρία στους καταυλισμούς της περιοχής, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Οινιαδών Παντελής Καρατσώλης με πρωτοβουλία του ζητά μέσω επιστολής την παρέμβαση Εισαγγελέα καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται εδώ και πέντε χρόνια χωρίς όμως ποτέ μέχρι σήμερα να υπάρξει σοβαρή και ουσιαστική αντιμετώπιση. Η ίδια επιστολή παράλληλα εστάλει και στην βουλγαρική πρεσβεία προς ενημέρωση προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον, ωστόσο όμως όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος αυτό δεν στάθηκε δυνατό ούτε καν σε επίπεδο τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ο αντιδήμαρχος ζητά παράλληλα να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι μετανάστες προσέρχονται στην περιοχή, μιας και οι ντόπιοι και όχι μόνο υποστηρίζουν πως οι ίδιοι πέφτουν θύματα συχνά – πυκνά εκμετάλλευσης.
Στην επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «αρκετοί αλλοδαποί διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς που βρίσκονται σε ιδιοκτησίες στην Δ.Ε. Οινιαδών και συγκεκριμένα στις κοινότητες Νεοχωρίου και Κατοχής. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί διαβιούν σε άθλιες συνθήκες θεωρούμε πως είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους τόσο για την σωματική τους ακεραιότητα λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, υγιεινής και καθαριότητας όσο και για τη δημόσια υγεία. Καλούμε λοιπόν τις αρμόδιες αρχές όπως προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το πώς προσκαλούνται αυτοί οι άνθρωποι και από ποιους, καθώς επίσης και τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους».

Θα μεταφερθεί η σορός του βρέφους στην Βουλγαρία
Εν τω μεταξύ το τεράστιο κενό του προνοιακού κράτους έρχεται να καλύψει η προσωπική πρωτοβουλία, η οποία θα είναι αυτή τελικά που θα δώσει λύση στο δράμα που ζει από την περασμένη Παρασκευή η οικογένεια του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της μεταφοράς που απαιτείται θα καλυφθεί από ιδιώτη που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και οποίος ήδη έχει απευθυνθεί στο γραφείο τελετών που διατηρεί τόσες μέρες το άτυχο βρέφος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.