Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Πως νεφροπαθής εξαπάτησε το ΙΚΑ Αγρινίου

Πως νεφροπαθής εξαπάτησε το ΙΚΑ Αγρινίου

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πλαίσιο της πάγιας πλέον διαδικασίας ελέγχων και διασταυρώσεων για όλες τις περιπτώσεις απόδοσης δαπανών παροχών ασθενείας γνωστοποίησε ότι διαπιστώθηκαν δύο νέες παραβατικές περιπτώσεις στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Αγρίνιο και στο Ρέθυμνο.
Συγκεκριμένα στο Υποκ/μα Αγρινίου νεφροπαθής ασφαλισμένος δήλωνε ψευδή διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και εισέπραττε παρανόμως δαπάνες μετακίνησης από 26/04/2007 έως 04/05/2011. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε ανέρχεται σε 12.087,42 €.
Συγκεκριμένα, στο Υποκ/μα Ρεθύμνου διαπιστώθηκε ότι ασφαλισμένος παραποιώντας παραστατικά εισέπραξε για περίθαλψη έμμεσου μέλους οικογένειάς του δαπάνες μετακίνησης μεγαλύτερες από αυτές που πραγματικά εδικαιούτο από τον 9/2005 έως τον 08/2009, για δε το διάστημα 09/2009 έως 06/2011 εισέπραττε δαπάνες μετακίνησης χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα αυτό καμία θεραπεία ή παρακολούθηση του ασθενούς ασφαλισμένου, όπως προκύπτει από σχετική Ιατρική βεβαίωση του Νοσοκομείου. Το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε αχρεώστητα ανέρχεται σε 20.578,72 €.
Σχετικά με το θέμα το ΙΚΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:”Οι Υπηρεσίες μας και στις δύο περιπτώσεις προχώρησαν άμεσα σε καταλογισμό των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και παρέπεμψαν τις υποθέσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς.Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ότι οι προσπάθειές της είναι διαρκείς προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα του Ιδρύματος καθώς και για τη μείωση της σπατάλης και των διαρροών με στόχο να απολαμβάνουν τις αναγκαίες παροχές οι πραγματικά δικαιούχοι”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.