Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

“Πόλεμος” μεταξύ των δημάρχων Αγρινίου και Πύργου- Βαριές κουβέντες Λιατσή

Παπαναστασίου1“Καλύτερα να αναθεωρήσει αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπος με τις ποινικές και αστικές ευθύνες του Νόμου” δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου που προχθές ευχαριστούσε τους Αιτωλοακαρνάνες 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδα Πρωϊνή της Ηλείας ,σε ευθεία ρήξη, βρίσκονται οι σχέσεις των Δήμων Πύργου και Αγρινίου μετά την άρνηση του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή για την υποδοχή στο ΧΥΤΑ Στράτου.
Μια ρήξη, το παρασκήνιο της οποίας εκτυλίχθηκε μπροστά τα μάτια των Δημάρχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) προχθές στην Πάτρα. «Είχα μια σφοδρότατη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο οποίος αισθάνεται –δε ξέρω από πού αντλεί αυτή τη δύναμη- αρκετά δυνατός ώστε να αγνοεί την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που του δίνει τη δυνατότητα νόμιμα να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος μαζί με τους Δήμους Ναυπάκτου και Άκτιου Βόνιτσας. Ως νεοεκλεγμένος Δήμαρχος έχει τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι ένας Δήμαρχος είναι «Πλανητάρχης». Δεν είναι όμως. Είναι ένα μέρος της διοίκησης του κράτους και ένας άνθρωπος που πρέπει να διευκολύνει τη λειτουργία του κράτος και μάλιστα πρέπει να έχει περισσότερο συναίσθημα και περισσότερη διάθεση για αλληλεγγύη. Παρουσία των εκπροσώπων της ΠΕΔ, των Δημάρχων της Περιφέρειας, πιστεύω ότι δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν για την ορθότητα των επιχειρημάτων του και την αντίθεση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή ο οποίος καταβάλει τις πιο φιλότιμες προσπάθειες που μπορεί να καταβάλλει ένας πολιτικός με τη δική του ευθύνη για να λυθεί το πρόβλημα».
Ο κ. Λιατσής, σύμφωνα ,με την Πρωινή, προχώρησε τη σύγκρουση και ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για εφαρμογή του Νόμου που προβλέπει ποινικές και αστικές ευθύνες σε όσους δεν υλοποιήσουν την ειλημμένη απόφαση Κουρουμπλή. «Βλέποντας λοιπόν ότι έχουμε την άρνηση αυτού του ανθρώπου τον αφήνουμε στα χέρια της πολιτείας που είναι ισχυρή καθώς μέσα από τους Νόμους της μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο διαχειριστή- μικρό διαχειριστή- εξουσίας ότι είναι συντεταγμένη. Περιμένουμε λοιπόν αυτές τις αποφάσεις. Δε σας κρύβω όμως, ότι σκέφτομαι και την περίπτωση να κινηθώ και εγώ, βάση της παραγράφου 9 της απόφασης που αναφέρεται για ποινικές και αστικές ευθύνες στην περίπτωση μη εφαρμογής της. Πιστεύω όμως, ότι μεταξύ συναδέλφων και μεταξύ πόλεων όπως είναι το Αγρίνιο και ο Πύργος, δυο ιστορικές πόλεις με παράδοση και μεγάλη φιλία μεταξύ τους, ότι δε χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Και ελπίζω ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου πολύ γρήγορα θα αναθεωρήσει τις απόψεις του».Θυμίζουμε πως ο δήμαρχος Πύργου μόλις προχθές εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστιών στους Αιτωλοακαρνάνες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου φέρεται εξοργισμένος με τις πρόσφατες δηλώσεις-προειδοποιήσεις του υπουργού Π.Κουρουμπλή. “Ο υπουργός μας λέει πως οι ΧΥΤΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός , αλλά του λαού. Τότε γιατί μπήκαμε στη διαδικασία να τους φτιάξουμε τα προηγούμενα χρόνια, να πάρουν κάποιοι άνθρωποι το κόστος και να τους διαχειριζόμαστε σήμερα. Εάν θέλει η κυβέρνηση οι ΧΥΤΑ να περάσουν στον κρατικό έλεγχο ας το πράξει. Διαφορετικά να σταματήσουν την πρωτοφανή αυτή προχειρότητα με την οποία χειρίζονται και το συγκεκριμένο θέμα. Εάν δεχτούμε την λογική του κ. Κουρουμπλή, τότε να μας φέρουν και τα αρχαία της Ολυμπίας, που επίσης ανήκουν στον ελληνικό λαό!”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Γεγονός».

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ. Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΟΑΝΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΚΑΝ.ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 2. Tsαφ

  Ο δήμαρχος Πυργου θα πρέπει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για Κακούργημα γιατί δεν φρόντισε για τα σκουπίδια του τόπου του όπως ώφειλε. Δ δήμαρχος Αγρινίου ξκαλά θα κάνει να συγκαλέσει το Δημοτικό συμβούλιο και να πάρει άπόφαση να μην δεχθεί θύτε κιλό σκουπίδια από τον Πύργο. Η απόφαση που βγήκε για να φτιαχτούν Οι χυτά αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων συγκεκριμένης περιοχής.

 3. φαπα

  Ας μας πεί ο Δήμαρχος Πυργου όταν τους δίνονταν λεφτά γιατί δεν εφτιαξαν ΧΥΤΑ; ήταν πονηροί; ποιός τιμωρήθηκέ για αυτό; Πώς αντιλαμβάνεται αυτός την αληλεγγύη; Να πηγαίνει τα σκουπίδια του στον γείτονα; Αισχος

 4. Κώστας Παπασπύρου

  Ο Πάνος Κουρουμπλής που κατάγεται απ’το Ματσούκι Αγρινίου εκλέγονταν 30 χρόνια δηλαδή 3 δεκαετίες στην Αιτωλοακαρνανία και το μόνο που έκανε σαν έργο ήταν διορισμούς στο δημόσιο,τώρα που εκλέγεται στην Β’Αθήνας θα τον νοιάξει η Αιτωλοακαρνανία;

 5. ΦΩΤΗΣ

  Εγω να πω κατι.Η Πατρα γιατι εχει βγαλει τον κωλο της εξω απο αυτη την ιστορια?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.