Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Πόλη Δ κατηγορίας το Αγρίνιο (?)

Πόλη Δ κατηγορίας το Αγρίνιο (?)
Καλά διαβάζετε!Το Αγρίνιο σύμφωνα με τον Γενικό Πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετωπίζεται ως πόλη Δ κατηγορίας.Το σχέδιο αυτό δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα.
Και θα μας πείτε που το λέει αυτό για πόλη Δ κατηγορίας;Στο περιβόητο αυτό γενικό πλαίσιο οι όροι που χρησιμοποιούνται για τις “διαβαθμίσεις” που δίνονται σε πόλεις είναι 4, σύμφωνα με τις σελίδες 6 και 7 της συνέντευξης τύπου που είχε δώσει ο κ.Σουφλίας παλαιότερα:
< < ...
Α. Εθνικοί πόλοι – Μητροπολιτικά κέντρα: Πρόκειται για τα μητροπολιτικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Β. Λοιποί εθνικοί πόλοι: Περιλαμβάνουν ιδιαίτερα σημαντικά αστικά κέντρα, που είναι είτε σημερινές έδρες περιφερειών, είτε συνδέονται λειτουργικά με αυτές ενισχύοντας την αναπτυξιακή τους πορεία. Πρόκειται για την Πάτρα, το δίπολο Λάρισα – Βόλος,( ποιος τη χάρη σας, θέλουν να σας πάνε και τον Αχελώο) τα Ιωάννινα, το δίπολο Ηράκλειο – Χανιά και το δίπολο Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη.
Γ. Δευτερεύοντες πόλοι: Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα αστικά κέντρα, Κέρκυρα, το δίπολο Κοζάνη – Πτολεμαϊδα, τη Λαμία και την Τρίπολη (έδρες σημερινών Περιφερειών της χώρας) καθώς και την Καβάλα και την Καλαμάτα. ( Έτσι έτσι να προγούνται οι πόλεις των 20.000, αρκεί που βγάζουν υπουργούς)
Δ. Λοιποί Δυναμικοί πόλοι: Περιλαμβάνονται το Αγρίνιο( μαζί με το Μεσολόγγι ως δίπολο), η Δράμα, το επίσης Δίπολο Τρικάλων – Καρδίτσας, η Κατερίνη, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Χαλκίδα. ( Στο καναβάτσο με τις υπόλοιπες πόλεις που περισσέψανε των 30.000..βλέπετε στη Δ περίπτωση και άλλες περιπτώσεις)..>>

Όταν το Αγρίνιο κατατάσσεται στους λοιπούς δυναμικούς πόλους, δηλαδή στην τέταρτη διαβάθμιση, όταν προβλέπεται η ανάπτυξη μόνο κτηνοτροφίας και γεωργίας και η μεταποίηση των προιόντων στην πεδιάδα του Αγρινίου, καταλαβαίνουμε ότι αυτό αντιστοιχεί στη πράξη σε πόλη Δ κατηγορίας.Αν δε το καταλάβαμε καλά ας μας το εξηγήσει κάποιος.
Για άλλες δραστηρίοτητες τίποτα κ.Σουφλιά για το λοιπό δυναμικό πόλο των 100.000 το Αγρίνιο.

ΥΓ 1: Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημέρα < < ..Για τα ζητήματα πολιτισμού μόνο η Ναύπακτος αναφέρεται ως περιοχή εθνικής εμβέλειας για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, όταν άλλες περιοχές χαρακτηρίζονται διεθνείς και άλλες περιφερειακές..>>!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ιερά Πόλη Μεσολογγίου πουθενά! Καθίστε και ασχοληθείτε με τα Εφετεία.Επειδή προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί σε τέτοια ζητήματα( επαναλαμβάνουμε: σε τέτοια και μόνο, να μην πάρουν τα μυαλά μερικών αέρα) έπρεπε τουλάχιστον να έχετε την ίδια αντιμετώπιση με τη Ναύπακτο.

ΥΓ 2: Μερικά υψηλόβαθμα στελέχη στο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχουν στόμα να υπερασπιστούν τους..”λοιπούς δυναμικούς πόλους” από όπου κατάγονται;;;;;;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.